Šport > Kolesarstvo
39615 ogledov

Velikanski udarec za Jumbo-Vismo: "Ne morem opisati ..."

Kruijswijk Epa
Nizozemska ekipa, katere član je tudi Primož Roglič, je manj kot mesec dni pred začetkom Toura izgubila enega svojih ključnih članov.

Kolesarska ekipa Jumbo-Visma na prihajajoči dirki po Franciji ne bo mogla računati na Stevena Kruijswijka, branilec naslova Jonas Vingegaard pa je s tem izgubil ključnega pomočnika v težko pričakovanem dvoboju s Tadejem Pogačarjem.

Udeležba Kruijswijka na prihajajočem Touru, ki se začne čez manj kot mesec dni (1. julij - 23. julij), je sicer uradno še pod vprašajem, vendar pa številni nizozemski mediji v luči njegovega včerajšnjega padca poročajo, da bo nastop na zahtevni tritedenski preizkušnji neizvedljiv.

Kruijswijk | Avtor: Epa Epa

Kruijswijk je v ponedeljek grdo padel v uvodnih kilometrih druge etape dirke po Dofineji. Če se je moštvo takoj po padcu še nadejalo ugodnega razpleta, pa se je upanje razblinilo po opravljenih zdravniških preiskavah. Izkazalo se je namreč, da je predvideni prvi Vingegaardov pomočnik utrpel zlom ključnice in počeno medenico.

Nastop Kruijswijka na dirki po Franciji je s tem postal samo še pobožna želja in zgolj vprašanje časa je, kdaj bo moštvo uradno imenovalo njegovo zamenjavo. Prvi na seznamu za izraznjeno mesto je Wilco Kelderman.

"To je velika izguba za ekipo," je odstop moštvenega kolega komentiral trenutno vodilni kolesar v razvrstitvi kriterija Dauphine Christophe Laporte. "Še težje pa je to za Stevena," je dodal.

"Ne morem opisati, kako razočaran sem ob zavedanju, da sem imel pred seboj čudovito tekmovalno poletje. V zadnjih tednih sem znova spoznal, kako izjemna je ta ekipa in kakšno srečo imam, da sem lahko njen član. Dosegamo izjemne rezultate, zasledujemo nove cilje in se žrtvujemo, ker verjamemo, da lahko skupaj pišemo zgodovino. V tem trenutku je to velik udarec, vendar bom poskusil čim hitreje okrevati. Se vidimo kmalu."

Steven Kruijswijk

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.