Šport > Košarka
9299 ogledov

Grd padec člana Jumbo-Visme, Tour zdaj zanj zelo vprašljiv

Steven Kruijswijk Profimedia
Bodo v nizozemskem moštvu morali spremeniti zasedbo za dirko po Franciji?

Steven Kruijswijk je bil ob Seppu Kussu predviden za najpomembnejšega pomočnika Jonasa Vingegaarda v gorskih etapah, a je zdaj njegov nastop na Touru pod velikim vprašajem. Nizozemec je namreč grdo padel v uvodnih kilometrih druge etape po Dofineji in bil prisiljen odstopiti. 

Pri Jumbo-Vismi so sicer minuli teden objavili, da na francoski pentlji ne bo nastopil zmagovalec Gira Primož Roglič. Tudi nenastop Kruijswijka, ki je leta 2019 sicer osvojil tretje mesto z dobro minuto in pol zaostanka za rumeno majico Eganom Bernalom, naj še ne bi pomenil, da bo zasavski as vrtel pedala v Franciji. Prva rezerva za Tour je namreč Nizozemec Wilco Kelderman.

Izjemno močno zasedbo Jumbo-Visme za Tour ob omenjenih sestavljajo še Wout van Aert, Christophe Laporte, ki je dobil prvo etapo po Dofineji, Dylan van Baarle, Tiesj Benoot in Nathan Van Hooydonck. Večina jih Vingegaardu družbo že dela na tokratni preizkušnji, manjkata Kuss, ki je dobil počitek po odličnih predstavah na Giru, in van Aert, ki bo ob Rogliču nastopil na prihajajoči dirki po Švici.

Ob Kruijswijku sta jo v istem padcu sicer skupila tudi Steff Cras (Total Energies) in Romain Combaud (Team DSM), ki sta prav tako zaključila z generalko za dirko po Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice