Šport > Kolesarstvo
23809 ogledov

"Thomas je izredno simpatičen in sproščen, medtem ko Roglič ..."

Vervaeke Profimedia
Moštveni kolega Remca Evenepoela je spregovoril o odnosu z zmagovalcem Gira Primožem Rogličem.

Louis Vervaeke je bil eden izmed kolesarjev ekipe Soudal - Quick-Step, ki so morali zaradi okužbe s covidom-19 predčasno zapustiti dirko po Italiji.

Pred njim se je moral od tekmovanja posloviti tedaj nosilec rožnate majice in prvi favorit za skupno zmago Remco Evenepoel.

Primož Roglič Kakšna blamaža Šport Tako se je priznani doktor s Harvarda osmešil z izjavo o Rogliču

Okužbe so v samo nekaj dneh povsem zdesetkale belgijsko ekipo, tako da so imeli na polovici dirke v igri samo še tri kolesarje, po odstopu Davideja Ballerinija, ki je šel po stopjah Evenepoela, Vervaekeja, Jana Hirta in Josefa Černyja, pa sta v zadnjem tednu čast moštva branila samo še Ilan Van Wilder in Pieter Serry.

Najbolje se je na koncu odrezal Van Wilder, ki je v skupni razvrstitvi osvojil 12. mesto.

Še več slabih novic Šport Nov udarec za moštvo Remca Evenepoela

"To je bil velik udarec," je o zdravstveni krizi povedal Vervaeke. "Ogromno truda smo vložili v pripravo na dirko, nato pa so se naši načrti sesuli v prah, kar je bila velika škoda. Po drugi strani pa je Remco vsaj osvojil dve etapi."

"Po tistem nisem več podrobno sledil dogajanju na Giru. Kasneje sem izvedel, da je domov odšel še Ballerini. 'Ali se vi šalite?' Takšen je bil moj odziv na to novico. Ostala sta samo še dva, kar je bilo kar malo žalostno," je komentiral 29-letnik.

Vervaeke | Avtor: Profimedia Profimedia

Z odstopom Evenepoela se je v ospredju znašel dvoboj Gerainta Thomasa in Rogliča, ki ga je na koncu dobil slednji.

Geraint Thomas Zanimivo razkritje Šport Zlomljeni Thomas o slovenski navijaški falangi: "Moram reči, da ..."

Roglič Thomas | Avtor: Profimedia Profimedia
Vervaeke je spopad spremljal z velikim zanimanjem. "Bitka med Rogličem in Thomasom je bila zelo razburljiva in zanimalo me je, kdo bo na koncu boljši. Tudi z Remcom sva se pogovarjala o tem. Thomas je močan v pet ali šesturnih etapah v konstantnim hitrim tempom. Roglič je najmočnejši v etapah z zaključnim vzponom, kot je bila na primer etapa z vzponom na Lo Port na dirki po Kataloniji," je na eno Rogličevih odmevnejših predstav v mesecu marcu spomnil Vervaeke.

Osebno se Belgijec bolj poistoveti z Britancem. "Thomas je izredno simpatičen, dostopen in sproščen. Rad se šali," je povedal Vervaeke in dodal: "Roglič je malce sramežljiv in bolj v svojem svetu. Je prijazen, vendar je težko spontano začeti pogovor z njim. 'Dobro jutro' je bolj ali manj vse, kar lahko pričakuješ. Je v svojem mehurčku, ki je precej zaprt."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • tamara8 10:09 02.junij 2023.

    Pač tipičen Slovencelj, nezaupliv in pokrita rihta!