Šport > Kolesarstvo
25234 ogledov

Športni direktor razkril, ali bo Primož Roglič nastopil na Touru

Primož Roglič Profimedia
Športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman je potrdil, da imajo za Primoža Rogliča drugačne načrte ter da ne bo nastopil na dirki po Franciji.

Primož Roglič se je takoj zatem, ko je z zmago na Giru dosegel enega največjih uspehov svoje kariere, že znašel pod plazom vprašanj, če bo že letos poizkušal dopolniti zgodovinski trojček ter postati še osmi kolesar v zgodovini z zmagami na vseh treh velikih tritedenskih dirkah.

Po treh zmagah na Vuelti in zdaj prvem Giru mu tako v zbirki manjka le še Tour, ki je na sporedu že čez mesec dni. Pa se bo na startu pojavil tudi izjemni Slovenec? Glede na njegove skrivnostne odgovore morda še sam ne ve, kaj točno ima njegova ekipa v načrtih, zato kljub številnim vprašanjem na to temo od Rogliča še vedno nismo dobili jasnega odgovora.

Je bil pa zato dosti bolj neposreden športni direktor Merijn Zeeman, ki je potrdil, da Roglič ni v načrtih za nastop na dirki po Franciji. Naslednji cilj naj bi bila dirka po Švici, na kateri Roglič še ni nastopil in je poleg Toura še edina izmed največjih etapnih dirk, na kateri Roglič še ni zmagal. Do konca leta bi nato lahko ciljal še na Vuelto, svetovno prvenstvo in dirko po Lombardiji.

Merijn Zeeman | Avtor: Profimedia Profimedia

"Z Rogličem imamo drugačne načrte," je bil neposreden, ko so ga vprašali, ali obstaja možnost, da Primož nastopi tudi na Touru. "Na koncu je v kolesarstvu zelo pomembno vedeti eno stvar: štiri mesece je bil neprestano z ekipo na poti, le tu in tam je bil nekaj dni doma," je še dodal Zeeman ter pojasnil, da ni edina težava zgolj ves čas vzdrževati formo, temveč lahko prezahteven urnik tudi psihično škoduje kolesarju.

"Primoža bomo zdaj nekaj časa pustili pri miru, preden naredimo nove načrte za naprej. Pred začetkom sezone smo sporočili, da bo nastopil na Vuelti, ki ostaja ena od možnosti. Prav tako si Primož želi nastopiti na dirki po Lombardiji," je možen scenarij za preostanek sezone razkril Zeeman.

Ekipa Jumbo-Visme za Tour naj bi tako ostala enaka, kot je bila načrtovana pred Rogličevim odličnim nastopom na Giru. V bistvu gre za enako postavo kot lani, le da bo Slovenca med osmerico tekmovalcev zamenjal Dylan van Baarle. Poleg njega bodo v postavi še kapetan Jonas Vingegaard, Sepp Kuss, Wout van Aert, Tiesj Benoot, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte ter Nathan van Hooydonck. Wilcu Keldermanu, ki mu je poškodba preprečila nastop na Giru, bo pripadla vloga prve rezerve.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Jud_Süß
    Jud_Süß 11:41 03.junij 2023.

    Če je kdo pričakoval kaj drugwga nima pojma. Sploh nisem bral ampak sem ziher da bo sel na sp in na vuelto. Slovenci inamo na sp hempijev bron iz 01 in to je to. Bo pa rogla najkasnej nasl leto ...prikaži večo mogu it na tour in tam dobit rezultat, da se bo dokončno vpisal med največje

  • Pepe007 06:13 03.junij 2023.

    Logično. Regeneracija je nujna.

Sorodne novice