Šport > Kolesarstvo
36369 ogledov

Belgijski kolesar po grozljivi nesreči v komi

Julian Mertens Profimedia
Belgijec je bil v sredo na treningu udeležen v nesrečo, po kateri je trenutno v umetni v komi, zdravniki pa so mu že operirali hrbtenico. Poleg tega naj bi imel še zlomljeno roko, rebra in čeljust.

Belgijski profesionalni kolesar Julian Mertens se nahaja v umetni komi, potem ko je bil v sredo po hudi nesreči na treningu operiran na hrbtenici.

25-letnik, ki nastopa za eno najmočnejših belgijskih kolesarskih ekip Bingoal WB (ekipa Pro kategorije, drugega najvišjega ranga, takoj za WorldTour ekipami), je bil v sredo prepeljan v bolnišnico v Antwerpnu, potem ko naj bi po besedah njegove ekipe bil udeležen v "nesrečo med treningom".

Julian Mertens | Avtor: Profimedia Profimedia

V bolnišnici je bil uspavan v umetno komo, saj naj bi tako najlažje poskrbeli za njegove poškodbe, izmed katerih je bila najhujša in najbolj pereča poškodba hrbtenice.

V četrtek so iz njegove ekipe sporočili, da je bila operacija uspešna ter da bo tekom dneva operiran tudi na čeljusti. Prav tako si je pri nesreči poškodoval oziroma zlomil rebra in roko. Iz ekipe so še sporočili, da bo njihov kolesar naslednje dni ostal v umetni komi ter ga bodo prebudili šele po določenem napredku pri celjenju poškodb.

Julian Mertens | Avtor: Profimedia Profimedia

Mertens se je sicer na kolesarsko sceno prebil pri razvojni ekipi takratnega WorldTour moštva Lotto Soudal (današnji Lotto-Dstny), medtem ko se je med profesionalce podal s prestopom k belgijski ekipi Sport Vlaanderen Baloise, ki slovi po tem, da so pri njej svojo kariero na višji nivo dvignili številni odlični belgijski kolesarji.

Po treh letih pri Sport Vlaanderen Baloise je pred letošnjo sezono prestopil k ekipi Bingoal WB, za katero je nastopal na večini največjih spomladanskih klasik, med drugim tudi na dirki po Flandriji (že njegov četrti nastop na kraljici klasik), dirki Liège-Bastogne-Liège, Valonski puščici, dirki skozi Flandrijo, Gent-Wevelgemu, E3 Saxo klasiki ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zala
    Zala 23:56 01.junij 2023.

    Hitro okrevanje in povratek na kolo.

Sorodne novice