Šport > Kolesarstvo
10179 ogledov

Eden najbolj kontroverznih kolesarjev ima novo ekipo, pridružil se bo Slovencem

Antonio Tiberi Profimedia
Tiberi je podpisal za Bahrain Victorious.

Slovenska kolesarja Matej Mohorič in Matevž Govekar sta dobila novega moštvenega kolega v ekipi Bahrain Victorious. Kot je moštvo zapisalo na svoji spletni strani, bo v prihodnje zanj dirkal 21-letni Antonio Tiberi. Nadarjeni italijanski kolesar je podpisal pogodbo do konca sezone 2025. Tiberi je sicer leta 2019 postal mladinski svetovni prvak v vožnji na čas ter pokazal ves svoj razkošen talent.

"Veseli me, da bom z ekipo Bahrain Victorious začel novo poglavje v svoji karieri, tako s tekmovalnega kot s človeškega vidika. Ob pogledu od zunaj se je vedno zdelo, da gre za dobro organizirano in trdno ekipo, zato nisem okleval, ko sem prejel ponudbo. Poznam že nekaj italijanskih članov osebja in kolesarjev, vsi v skupini pa so me toplo sprejeli. S pomočjo ekipe bom dokazal, da sem se naučil iz napake, ki sem jo storil v preteklosti," je ob podpisu pogodbe dejal Tiberi.

Za italijanskim kolesarjem je namreč nekaj temačnih mesecev, ko je v svetu kolesarstva postal prava "persona non grata". Junija lani je v bližini svojega bivališča v San Marinu z zračno puško ustrelil mačko lokalnega ministra za turizem. Sodišče mu je naložilo denarno kazen, aprila letos pa je bil prisiljen zapustiti ekipo Trek-Segafredo, ki ga je pred tem tudi že suspendirala.

"To, da se je Antonio pridružil ekipi, je zelo pozitivna poteza, tako za nas kot zanj. Je izjemno nadarjen fant, za katerega verjamemo, da bo blestel v okolju, v katerem želimo ne le zmagati, ampak tudi navdihovati naslednje generacije," je dejal direktor in vodja ekipe Milan Eržen. "Naredil je nekaj napak, vendar se tega zaveda. Naš poudarek na disciplini, krepitvi značaja in vodenju pa mu bo pomagal na poti do dolgoročnega uspeha na kolesu in zunaj njega," je še dodal.

Antonio Tiberi | Avtor: Profimedia Profimedia

Tiberi v tej sezoni ni dobil veliko tekmovalnih priložnosti, saj je bil vse od februarja suspendiran, od konca aprila pa tudi brez ekipe. Nekdanji mladinski svetovni prvak v vožnji na čas je sicer pred suspenzom odlično začel sezono, ko je kljub komaj 21 letom dve etapni dirki najvišjega ranga končal kar med prvo deseterico. Dirko "tam spodaj" je končal na 8. mestu ter kot drugi najboljši mladi kolesar dirke, medtem ko je dirko po ZAE končal celo na 7. mestu ter kot tretji najboljši mladi kolesar dirke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice