Šport > Kolesarstvo
2916 ogledov

Jumbo-Visma generalko za Tour začela s prvo zmago

Christophe Laporte Profimedia
Laportu prve etapa Dofineje, ki velja za generalko pred prihajajočo dirko po Franciji.

V Chambon-sur-Lacu se je začela kolesarska dirke svetovne serije po Dofineji. Prvo, 158 kilometrov dolgo etapo je dobil kolesar ekipe Jumbo-Visma Christophe Laporte, ki je imel v sprintu več moči od Italijana Mattea Trentina, tretje mesto pa je zasedel Belgijec Rune Herregodts, ki je bil sicer pred podvigom kariere.

Bil je namreč zadnji preostali član ubežne skupine, ni in ni se hotel predati, njegove sanje pa so končale kakšnih deset metrov pred ciljem, ko sta ga prehitela moštvena kolega slovenskih asov Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja.

Čeprav je bila etapa v Alpah, so se kolesarji izognili težjim vzponom. Je pa bila proga zelo razgibana, vsebovala je tudi štiri vzpone četrte kategorije in tudi lažji vzpon na koncu. Tako je bilo nekaj selekcije, v skupini, ki je prišla 15 sekund pred prvimi zasledovalci, je bilo 43 kolesarjev, med njimi favoriti na čelu z Dancem Jonasom Vingegaardom, Britancem Adamom Yatesom, Ekvadorcem Richardom Carapazom, Kolumbijci Eganom Bernalom, Danijem Martinezom in Estebanom Chavesom, Avstralcema Benom O'Connorjem in Jaijem Hindleyem, Italijanom Giulijem Cicconejem ter Francozom Davidom Gaudujem.

Poraženca prve etape sta Španca Enric Mas in Mikel Landa. Prvi je zaostal 15, drugi pa 22 sekund.

Od Slovencev na dirki nastopa le Matevž Govekar, ki ima pri ekipi Bahrain-Victorious vlogo pomočnika, tako da se ne bo boril za visoka mesta ne v etapah ne v skupni razvrstitvi. Že v prvi etapi je zaostal deset minut in 24 sekund, zasedel je 119. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice