Šport > Kolesarstvo
26970 ogledov

Pogačar zbodel Remca: "Če bi bil jaz na njegovem mestu ..."

Tadej Pogačar in Remco Evenepoel Profimedia
Tadej Pogačar je mnenja, da bi moral kolesar, ki si lasti laskavi naziv svetovnega prvaka, nastopiti na največji dirki na svetu.

Aktualni kolesarski svetovni prvak Remco Evenepoel je potrdil, da se bo po okužbi s covidom-19 na tekmovanja znova vrnil na prihajajoči dirki po Švici (na kateri naj bi prvič v karieri sodeloval tudi Primož Roglič), po kateri se bo podal na državno prvenstvo, nato pa bo preskočil največjo dirko na svetu, Tour de France.

Na njegovo odločitev pa se je odzval najboljši kolesar sveta Tadej Pogačar, ki trenutno celi poškodbo zapestja in se pripravlja, da napade še tretjo skupno zmago na kraljici vseh kolesarskih dirk. Slovenec je razložil, da bi sam v Remcovem primeru ravnal drugače.

"Zapustil je Giro, kjer bi se sicer boril za zmago. Gre za aktualnega svetovnega prvaka. Če bi bil jaz na njegovem mestu, bi zagotovo nastopil na dirki po Franciji. Toda vsak je drugačen in vsak sprejme svojo odločitev. Bil bi navdušen, če bi se na startu pojavil tudi on. Enako velja tudi za Primoža Rogliča," se je Pogačar dotaknil odsotnosti z dirke vseh dirk dveh izmed najboljših štirih kolesarjev za etapne preizkušnje na svetu.

Tadej Pogačar in Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Dirko po Franciji bo namreč izpustil tudi aktualni zmagovalec Gira Primož Roglič, tako da bo vsaj na papirju daleč najtežji tekmec Pogačarja Danec Jonas Vingegaard, s katerim sta se za zmago na dirki po Franciji borila že minuli dve sezoni. Potem ko je bil predlani uspešnejši Pogačar, je lani slavil Vingegaard. Mnogi so upali, da bosta Roglič in Danec združila moči ter kot sokapetana napadla Tour, a so iz Jumbo-Visme sporočili, da imajo za našega kolesarja drugačne načrte.

Tako kot Remco naj bi tudi Primož nastopil na dirki po Švici, preden se bosta oba osredotočila na drugi del sezone. Za Remca bo glavni cilj zagotovo nastop na svetovnem prvenstvu, kjer bo branil naslov aktualnega prvaka s cestne preizkušnje, obenem pa bo napadal tudi naslov v vožnji na čas. Primož pa bi lahko ciljal še na četrto zmago v zadnjih petih letih na Vuelti, sam pa naj bi si želel nastopiti tudi na slovitem kolesarskem spomeniku, dirki po Lombardiji. Tako oba šampiona v svojem koledarju nimata prostora za naporno dirko po Franciji.

Toda Pogačar verjame, da Jumbo-Visma zaradi tega ne bo nič manj nevarna. "Z Jonasom bodo imeli absolutnega vodjo v svoji ekipi. Morda je zanje to celo idealno. Primoža pa tako lahko znova pošljejo na Vuelto," je razmišljal Pogačar, ki je na začetku sezone v neposrednem dvoboju na dirki Pariz-Nica sicer pometel z Vingegaardom.

Danec je od takrat dvignil svojo pripravljenost, saj je zmagal na dirki po Baskiji, nato pa vse od začetka aprila ni več nastopal. Pogačar pa je moral zadnje tedne celiti hudo poškodbo zapestja. Slab mesec pred začetkom dirke je tako še mnogo nejasnosti o formi obeh glavnih favoritov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 06:35 05.junij 2023.

    Točno to,naduvani pusi si ne upa, ker niti na stopničkah ne bi bil,upam da mu Primož da še eno lekcijo na tour de suisse!!!

Sorodne novice