Šport > Kolesarstvo
38175 ogledov

Razkrito, kaj se je dogajalo na zabavi Jumbo-Visme: "Primož je ..."

Profimedia
Primož Roglič se je z moštvenimi kolegi poveselil velikega uspeha na dirki po Italiji.

Nizozemski kolesar Sam Oomen, moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi, je razkril, kako se je slovenski šampion veselil svoje prve zmage na dirki po Italiji in četrte na najprestižnejših tritedenskih preizkušnjah.

Kolesarji nizozemskega moštva so si po tednih garanja, v katerih so morali opraviti z 21 etapami in premagati skoraj 3500 kilometrov, zasluženo dali duška na večerni zabavi, s katero so proslavili uspeh slovenskega asa.

Oomen | Avtor: Profimedia Profimedia
"Kdor je imel majico Jumbo-Visme, je bil tistega dne na pol Slovenec," je v podkastu Live Slow Ride Fast povedal Oomen. "Tekom večera je bilo na zabavi vedno manj ljudi in vzdušje je postalo bolj intimno. Na koncu nas je bilo samo še šest ali sedem. Primož je bil med temi borci. Primož je pivopivec, a le če pivo ni brezalkoholno. Ker to pač ni pivo. V sobo sem se vrnil ob pol petih, nato sem moral še spakirati kovčke. Ob pol sedmih sem že sedel v taksiju," je dodal Nizozemec.

Oomen prvotno ni bil predviden za nastop na dirki po Italiji, vendar se je po okužbi nekaterih moštvenih kolegov znašel na seznamu rezerv. "Bil sem ob Josu van Emdnu (zamenjava za Roberta Gesinka, op. a.), ko so ga poklicali. Prepričan sem bil, da jaz ne bom šel. V četrtek zjutraj, komaj dva dni pred začetom, sem dobil sporočilo, da bom morda moral v Italijo. To je bilo precej nenavadno," je povedal 27-letnik in razkril, kako je doživljal Primožev pohod proti skupni zmagi.

"Imeli smo veliko zaupanja v Primoža, toda osebno ne maram prehitevati dogodkov. Tudi Primož je po zmagi na kronometru dejal, da mora še varno pripeljati do cilja v Rimu. Na srečo se je vse poklopilo, vključno s smučarskim skakalcem, ki se je znašel ravno na predelu, kjer se je Primožu snela veriga," je zaključil Oomen.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 01:47 04.junij 2023.

    Valda je tak uspek potrebno proslaviti, če le ostane še kaj energije in volje.