Šport > Kolesarstvo
14757 ogledov

Pri Jumbo-Vismi: Morda celo boljše, da ni Primoža

Primož Roglič Jonas Vingegaard Profimedia
Pri Jumbo-Vismi so potrdili, da Roglič ne bo nastopil na Touru, Vingegaard bo tako nesporno prvi kolesar nizozemske ekipe.

Pri Jumbo-Vismi so včeraj potrdili zasedbo za dirko po Franciji, v ekipi pa se po pričakovanjih ni znašel Primož Roglič, ki je pred tednom dni osvojil italijanski Giro. Čeprav so nekateri želeli, da bi slovenski as pri lovu na novo zmago na Touru pomagal Jonasu Vingegaardu, skupaj sta lani v odločilni 11. etapi z napadi strla Tadeja Pogačarja, se to ne bo zgodilo.

"Vem, da ima Primož svoj program, pravkar je končal z Girom in bilo bi nehvaležno od njega zahtevati še nastop na Touru. Sam sem osredotočen na ekipo, ki jo imam, z njo sem zelo zadovoljen," je za Cyclingnews dejal Danec, ki je lani prekinil dvoletno dominacijo Pogačarja na Touru.

Roglič bo zdaj nastopil na dirki po Švici, kasnejša cilja sezone pa naj bi bila Vuelta in enodnevni spomenik - dirka po Lombardiji. Vingegard je iz postave, ki je osvojila Giro, sicer vseeno dobil izjemno okrepitev, v bojih na francoski pentlji mu bo pomagal Američan Sepp Kuss. Izjemno zasedbo nizozemskega moštva bodo sestavljali še Steven Kruijswijk, Wout van Aert, Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Dylan van Baarle in Nathan van Hooydonck.

Kljub poškodbi, ki jo je utrpel na dirki Liege - Bastogne - Liege, naj bi največjo oviro za ponovitev Dančevega uspeha predstavljal Pogačar. Ta je v tem letu že dobil medsebojni dvoboj, pred Vingegaardom je slavil na dirki Pariz - Nica. Med oba se je takrat vrinil še Francoz David Gaudu.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Vingegaard ne razmišlja o maščevanju. "Vedno se želiš izboljšati. Prejšnje dirke so zato, da vidiš, kaj si delal dobro in je delovalo ter kaj si počel slabše in to skušaš popraviti. To smo počeli tudi tokrat. Želim si zmagati, a ne zaradi tega, da bi se maščeval za kakšen prejšnji poraz. Vedno si želim le narediti najboljše v vsakem trenutku," pred dirko, ki se bo začela 1. julija v baskovskem Bilbau pravi danski kolesarski as.

Njegov kolega Kruijswijk meni, da bo Vingegaardu tokrat celo nekoliko lažje, ker v moštvu ne bo Rogliča: "Morda je bolj prijetno, saj imamo zdaj le enega vodjo, ki bo napadal skupno zmago. Lani je bilo kar nekaj kompromisov med Primožem in Jonasom."

"Še zlasti na Touru je težko oba vseskozi ohranjati na dobrih pozicijah," je za Procycling še dejal nizozemski kolesar, ki bo tako kot Kuss zadolžen za pomoč v gorskih etapah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice