Šport > Kolesarstvo
2301 ogledov

Hudo poškodovanega Belgijca zbudili iz umetne kome

Mertens Instagram
Prve informacije o zdravstvenem stanju belgijskega kolesarja, ki se je pred dnevi hudo poškodoval v nesreči na treningu, so vzpodbudne.

Belgijskega kolesarja Juliana Mertensa (25), člana ekipa Bingoal WB, so tri dni po grozljivi nesreči, v kateri je utrpel zelo resne telesne poškodbe, uspešno prebudili iz umetne kome.

Mertens se je pred dnevi hudo poškodoval v nesreči na treningu, zaradi česar je bil urgentno prepeljan v bolnišnico v Antwerpnu, kjer so ga nemudoma dali v umetno komo.

Dan kasneje bil 25-letnik operiran na hrbtenici, kjer je bilo stanje najbolj kritično, utrpel pa je tudi zlom roke, reber in čeljusti.

Operacija Že operiran Šport Belgijski kolesar po grozljivi nesreči v komi

Mertens se je v sobotnih jutranjih urah prebudil iz umetne kome in si po navedbah moštva izmenjal prve besede s svojimi bližnjimi.

"Odklopili so ga z ventilatorja in za kratek čas se je že lahko pogovarjal s svojimi najdražjimi," so sporočili iz moštva Bingoal-WB.

"Dolgotrajen proces okrevanja se lahko začne," so dodali.

Stanje se je v naslednjih dveh dneh še izboljšalo. "Zdravniki so že zmanjšali vnos zdravil in Julian je lahko ob pomoči fizioterapevta opravil prve vaje v postelji. Hitro postane utrujen, vendar resnično napreduje," je javnost obvestila belgijska ekipa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.