Šport > Zimski športi
26600 ogledov

Elitni smučar sporočil slabo novico: "Ne morem niti ..."

Max Franz Epa
Avstrijski specialist za hitre discipline še ni pripravljen obupati nad kariero profesionalnega športnika.

Avstrijski alpski smučar Max Franz še vedno čuti hude posledice poškodbe, zaradi katere je bil primoran izpustiti celotno lansko sezono.

Glede na njegovo stanje in izredno počasen proces okrevanja je za 33-letnega veterana izgubljena tudi prihajajoča sezona, toda o upokojitvi za zdaj še ne želi razmišljati.

Franz se je lanskega novembra hudo poškodoval med treningom smuka v Copper Mountainu, kjer se je pripravljal na začetek tekmovalne zime.

Posledice padca so bile katastrofalne, zaradi zloma obeh nog pa je potreboval več operacij in za nekaj tednov celo pristal na invalidskem vozičku.

Max Franz Huda nesreča Šport Konec sezone že pred začetkom, poškodbe so grozljive

Šest mesecev po nesreči si pri hoji še vedno pomaga z berglami, kljub vsem tegobam pa ostaja odločen, da bo že na uvodu v sezono 2024/2025 spet stal v startni hišici.

Max Franz | Avtor: Epa Epa
"Na žalost se od zadnje operacije ni prav veliko spremenilo," je Avstrijec povedal v pogovoru za Krone.at. "Spodnji del noge me tako boli, da ne morem niti normalno hoditi. V bistvu me neprestano boli. Ves čas me ščemi v levi nogi. Daljša kot je obremenitev, bolj se bolečina stopnjuje."

Vzpodbudno pri vsem tem je, da je bolečina znak zaraščanja poškodovanih živcev.

"Nikoli nisem razmišljal o koncu kariere. Moj cilj je, da se vrnem v sezoni 2024/2025," je povedal. To pomeni, da bo ob vrnitvi v svetovni pokal star že 35 let. Navdih črpa od Francoza Johana Clareyja, ki pri 42 letih še vedno tekmuje na elitni ravni.

"Sanjam o tem, da bi se nekoč spet zavihtel na stopničke," je povedal smučar, ki je doslej desetkrat stal na zmagovalnem odru, od tega trikrat na najvišji stopnički.

"Na belih strminah moram še veliko postoriti," je prepričan Franz. Ali mu bo načrte uspelo udejanjiti, bo pokazal čas.

dezurni@styria-media.si

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Franz (@maxfranzz)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Franz (@maxfranzz)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.