Šport > Kolesarstvo
26230 ogledov

O tej potezi DARS-a sta poročala celo Eurosport in Jumbo-Visma

Napis nad avtocesto Zlatko Čajić
Pri DARS-u so se spomnili izvirnega sporočila, s katerim želijo voznike odvrniti od prehitre vožnje.

Če ste se v minulih dneh vozili po slovenskih avtocestah, vas je mogoče presenetilo izvirno opozorilo na elektronskih tablah, s katerimi pri DARS-u opozarjajo na previdno vožnjo.

"Prepustite dirkanje Rogliču," se je glasilo opozorilo, s katerim so na zelo izviren način želeli opozoriti, da je pomembno, da se norenje po cestah prepusti profesionalcem, kot je slovenski kolesarski šampion Primož Roglič

Koliko je sicer omenjeni napis dejansko vplival na prilagoditev hitrosti, ne vemo, sta pa zato omenjena elektronska tabla ter njen napis postala pravi hit na spletu.

Med drugim so jo na socialnih omrežjih delili tudi pri slovitem "domu kolesarstva" Eurosportu, medtem ko je sporočilo doseglo celo prvega moža kolesarske ekipe Jumbo-Visma Richarda Pluggeja, katerega je sporočilo naravnost navdušilo.

Za Rogličem je sicer zaenkrat naravnost sanjska sezona, saj je po nekaj letih, katere so zaznamovale poškodbe, ponovno potrdil svoj vzdevek, ki mu ga je nadela skupina novinarjev Eurosporta, "Gospod 100 %". Primož je namreč letos nastopil na treh dirkah ter vse tri tudi dobil. Zaenkrat se je letos podpisal pod zmage na dirki Tirreno-Adriatico, dirki po Kataloniji ter dirki po Italiji.

Temu je dodal še tri etapne zmage ter tudi majici za najboljšega po točkah in najboljšega hribolazca na dirki Tirreno-Adriatico, dve etapni zmagi in majico za najboljšega po točkah na dirki po Kataloniji ter etapno zmago na dirki po Italiji. Tako da dragi vozniki, resnično prepustite dirkanje rajši Primožu Rogliču!

dezurni@styria-media.si

Sorodne novice