Svet
1059 ogledov

Moški z nožem napadel skupino otrok

Policija Francija Epa
V napadu je bilo poškodovanih sedem otrok.

Iz Francije prihajajo vesti o grozljivem napadu, kjer je bilo zabodenih sedem otrok. Napad se je zgodil v parku v bližini jezera Annecy v francoskih Alpah. Po poročanju več tujih medijev, naj bi moški skupino otrok, starih okrog tri leta, napadel malo pred 10. uro zjutraj.

V napadu so tri osebe, med njimi dva otroka, utrpeli tako hude poškodbe, da so sedaj v kritičnem stanju. Medtem lokalni mediji poročajo, da naj bi bil osumljenec 31-letni Sirijec, ki je novembra zaprosil za azil v Franciji. Pred tem naj bi prebival na Švedskem, kjer je imel tudi status begunca, poroča avstrijski portal oe24.

Napadeni med jutranjim sprehodom

Otroci so bili na jutranjem sprehodu v parku, ko se je nenadoma pojavil moški z nožem in jih napadel. Napadel je tudi otroke, ki so bili v vozičku. Kasneje je s kraja dogodka pobegnil ter napadel starejšega moškega, ki se je v bližini sprehajal. Kmalu zatem je posredovala policija in moškega tudi aretirala.

Francoski notranji minister Gerald Darmanin je potrdil, da je policija napadalca že aretirala. Oblasti medtem še preiskujejo ozadje napad, regionalni namestnik Antoine Armand pa je napad označil za "gnusnega". Na kraju se nahajajo tako pripadniki reševalnih in policijskih sil, kot tudi vojaških.

Na poti na kraj dogodka je tudi že francoska premierka Elisabeth Borne.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Luksi 08:57 09.junij 2023.

    To imajo migranti v krvi, tudi pri nas se začenja, amak to ni še nič, ko se jih bo nabralo večje število bomo videli, kaj to pomeni. Lahko vsi pametujete, da je to fašistična propaganda, ampak dejstvo je, da ti ...prikaži več ljudje niso normalni in nimajo česa izgubiti, zato jim tudi dol visi za naše zakone in norme.

  • Ender3 14:07 08.junij 2023.

    Prava tema za naslovnico Nore24tv in plačan prikletni akrivizem. Tuja črna kronika vsem v opomin in razmislek.

  • Hasan 12:09 08.junij 2023.

    In EU bo danes zahtevala, da kdor noče sprejeti teh migrantov mora plačat 22 000 eur na migranta.