Šport > Kolesarstvo
32525 ogledov

Nov boleč udarec za Jumbo-Vismo! Kaj to pomeni za Rogličevo prihodnost?

Gorillas Profimedia
Jumbo-Visma bo ostala še brez enega sponzorja, ki je letno blagajno napolnil s 5 milijoni evrov.

Jumbo-Visma naj bi za prihodnjo sezono izgubila sponzorsko financiranje nemškega podjetja za hitro dostavo živil Gorillas, zaradi česar je v proračunu za obdobje 2023–2024 ostalo približno 5 milijonov evrov luknje. Podjetje, ki vse od sredi minulega leta zaseda mesto na rokavih dresov nizozemskega moštva, naj bi namreč nehalo plačevati svoje sponzorske obveznosti, poročajo pri nizozemskem WielerFlitsu.

V izjavi za spletno stran so pri Jumbo-Visma zapisali: "Obstaja dogovor, ki ga bomo seveda spoštovali, kot je bilo dogovorjeno," kar nakazuje, da bo logotip Gorillas ostal na oblačilih ekipe do konca sezone, kar pa se tiče prihodnosti: "Ni kaj več dodati," so bili neposredni Nizozemci.

Gorillas | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Gorillas so se ekipi pridružil lani sredi leta, kmalu po sklenitvi svojega partnerstva z glavnim sponzorjem ekipe, verigo supermarketov Jumbo na Nizozemskem in v Belgiji. Decembra 2022 je nato podjetje kupil turški konkurent Getir za 1,2 milijarde dolarjev, ki se je ob slabšem povpraševanju po dostavi živil po pandemiji COVID-19 in zaradi zmanjšanja porabe strank odločil, da zmanjša stroške, kar očitno pomeni tudi konec financiranja kolesarske ekipe.

Izguba Gorillas bo tako pustila precejšnjo vrzel v proračunu Jumbo-Visme ravno v času, ko bodo vodilni možje iskali zamenjavo na mestu glavnega sponzorja, potem ko se najkasneje do konca leta 2024 iz kolesarstva in športa nasplošno umika tudi Jumbo. 

Gorillas | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Po poročanju WielerFlitsa naj bi bilo vodstvo kolesarskega moštva v pogovorih s številnimi mednarodnimi in nizozemskimi znamkami, za katere smatrajo, da bi lahko prevzele vlogo Jumba.

Ekipa ima namreč še za nekaj sezon sklenjene pogodbe z nekaterimi najboljšimi kolesarji sveta, kot so Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Christophe Laporte, Dylan van Baarle ... katere bo ekipa težko plačala, če jo bodo kar po vrsti zapuščali sponzorji. Zaenkrat se pri ekipi lahko pomirijo vsaj z dejstvom, da sta Visma in Cervélo že namignila, da si želita nadaljevati partnerstvo z nizozemskim moštvom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice