Šport > Kolesarstvo
4713 ogledov

Vingegaard: Ne, ničesar ne želim sporočiti Pogačarju

Vingegaard in Pogačar Epa
Jonas Vingegaard pravi, da ne ve kaj počne Tadej Pogačar pred Tourom in da niti ne ve, kje se nahaja.

Jonas Vingegaard je lani prekinil dominacijo Tadeja Pogačarja na dirki po Franciji, Slovenec je pred tem slavil dvakrat zapored. Danec je bil sicer najresnejši tekmec slovenskega asa že na Touru 2021, ko je Pogi prišel do svojega drugega naslova, Vingegaard je bil drugi z zaostankom petih minut in 20 sekund. Pred letom dni je član Jumbo-Visme slavil s prednostjo dveh minut in 43 sekund.

Oba kolesarska zvezdnika tudi tokrat veljata za največja favorita preizkušnje. Pogačar, ki je saniral neprijetno poškodbo zapestja, je končal z višinskimi pripravami v Sierri Nevadi in se odpravil v kamp svojega moštva UAE Team Emirates, ki si je v zadnjih pripravah za Tour za sedež izbralo Sestriere v italijanskih Alpah. Pridružil se mu je tudi skupno tretji na v nedeljo končanem kriteriju po Dofineji - Adam Yates. 

Na omenjeni generalki za Tour je sicer blestel prav Vingegaard, ki je dobil dve etapi, zanesljivo pa tudi slavil skupno zmago. Konkurenca mu ob njegovih napadih v klanec ni in ni uspela slediti, Danec pa je zmagal z najvišjo skupno razliko na Dofineji po letu 1993.

"Zelo sem vesel. Zame je Dofineja ena izmed največjih večetapnih dirk, verjetno največja med enotedenskimi preizkušnjami. Ponosen sem nase," je izjavil Vingegaard.

Je z prepričljivo zmago in visoko prednostjo želel poslati sporočilu Pogačarju? "Ne, ničesar mu ne želim sporočiti, osredotočen sem le nase. Cilj je, da sem na svoji najboljši ravni in da tako osvojim še en Tour de France. Pogačar... Ne vem, kaj počne, kje je, ne spremljam njegovih socialnih omrežij. Povsem sem skoncentriran nase," so besede Danca zapisali pri Ouest-France.

Tadej Pogačar Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Kolesar, ki je z zmago na Dofineji ponovil lanski dosežek moštvenega kolega Primoža Rogliča, verjame, da bo formo pred Tourom še nekoliko dvignil: "Mislim, da še lahko malce napredujem. Zdaj se bom nekoliko spočil, nahajal se bom v Tignesu. Nato bom imel na voljo še tri tedne zadobro pripravo."

Športni direktor Jumbo-Visme Grischa Niermann je sicer dejal, da se je po zmagi na Touru Dančeva samozavest dvignila: "Res je. A veste, vseskozi sem precej verjel vase. OK, malce je res drugače po Touru, vendar sem vselej zaupal svojim sposobnostim."

Dirka po Franciji se bo sicer 1. julija začela v baskovskem Bilbau, že takoj pa bodo na sporedu zahtevne etape. "Ne spominjam se, da bi se Tour kdaj začel tako močno. To bo najtežji začetek dirke po Franciji, vsaj zame bo tako. Že na začetku bodo zelo selektivne etape," meni Vingegaard.

Ta je v tej sezoni sicer že moral priznati premoč Pogačarju na dirki Pariz - Nica. A kasneje jo je Pogi skupil na sloviti enodnevni klasiki Liege - Bastogne - Liege. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice