Šport > Kolesarstvo
10828 ogledov

Evenepoel po vrnitvi poražen v kronometru

Stefan Küng Profimedia
Küng na domačih cestah ugnal Evenepoela v vožnji na čas.

Švicar Stefan Küng (Groupama-FDJ) je zmagovalec uvodne etape kolesarske dirke po Švici. Na 12,7 km dolgem kronometru v Einsiedelnu je ugnal dva Belgijca, Remca Evenepoela (Soudal-Quick Step) in Wouta Van Aerta (Jumbo-Visma). Za 29-letnega Švicarja iz Wila je bila to 27. zmaga v karieri, od tega 17. v vožnjah na čas.

Küng je v Einsiedelnu slavil s časom 13:31 in povprečno hitrostjo 56,375 km/h. Šest sekund je zaostal povratnik Evenepoel. Mladi Belgijec je po deveti etapi dirke po Italiji odstopil zaradi okužbe s koronavirusom, dirko po Švici pa izbral za uvodni del priprav na avgustovsko svetovno prvenstvo v Glasgowu na Škotskem.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Na dirko po Franciji pa se v Švici pripravlja Van Aert. Slednji ni dirkal vse od spomenika Pariz-Roubaix pred skoraj natanko dvema mesecema, vmes pa je formo pilil na visoki nadmorski višini. Za Küngom je danes zaostal deset sekund.

Slovencev na dirki ni, čeprav je bilo v zadnjih tednih veliko govora, da bo na njej nastopil zmagovalec Gira Primož Roglič. Kisovčanu na seznamu zmag na največjih enotedenskih dirkah namreč manjka zgolj še švicarska pentlja, a se bo v nadaljevanju sezone vendarle posvetil drugim ciljem.

V ponedeljek bo na sporedu druga etapa od Beromünstra do Nottwila (173,7 km). Gre za malce razgibano traso, a naj zadnji vzpon na Oberarig (3,5 km/4,6 %) okoli 23 km pred ciljem ne bi predstavljal prevelike ovire za eksplozivnejše sprinterje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice