Šport
30971 ogledov

Iz te moke ne bo kruha, Evenepoel zavrnil Pogačarja

Remco Evenepoel Profimedia
Remco Evenepoel (Soudal–Quick-Step) se navkljub pozivom Tadeja Pogačarja (UAE Emirates) ne bo udeležil največje kolesarske dirke na svetu.

Remco Evenepoel, član moštva Soudal–Quick-Step, je bil poleg Primoža Rogliča glavni favorit za zmago ne nedavni dirki po Italiji, vendar je po okužbi s covidom-19 iz preventivnih razlogov odstopil od tekmovanja, saj so se kljub blagim simptomom v ekipi bali morebitnih dolgoročnih posledic na njegovo zdravje.

Takoj po odstopu so se v javnosti pojavila ugibanja, ali se bo Evenepoel morda udeležil dirke po Franciji, kjer se letos nadejamo novega zanimivega spopada med branilcem naslova Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma) in dvakratnim zmagovalcem Pogačarjem.

Prav slednji je nedavno zbodel Remca z izjavo, da bi se kot aktualni svetovni prvak moral udeležiti francoske pentlje.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa
"Če bi bil jaz na njegovem mestu, bi zagotovo nastopil na dirki po Franciji," je dejal Pogačar, a poudaril, da gre pri tem za odločitev vsakega posameznika.

Ko so novinarji Pogačarjevo izjavo prenesli Evenepoelu, je dal Belgijec jasno vedeti, da se na 'povabilo' slovenskega asa ne bo odzval. "Letos ne, to je moj odgovor," je možnost udeležbe na Touru kategorično zavrnil 23-letnik. "S Tadejem sva si izmenjala nekaj sporočil. Zavedati se morate, da sem se šest mesecev pripravljal na Giro na zapuščeni gori," je pred uvodno preizkušnjo v Švici dejal Evenepoel.

Povedal je, da odločitev glede Toura ni povezana zgolj z že omenjenim pripravljalnim obdobjem, temveč tudi s premorom, v katerega ga je prisilila okužba na dirki po Italiji. "Za dva tedna sem moral prenehati kolesariti. Težko bi ujel pravo formo, tudi če bi želel nastopiti na dirki po Franciji. Bil bi nekje na 50 odstotkih svojih zmožnosti," je pojasnil.

"Možnost je bila, da bi se Toura udeležil brez tekmovalnih ciljev v skupni razvrstitvi, toda če bi zaostal v prvi gorski etapi, bi se v Belgiji znašel na vseh naslovnicah. V teh pogojih ne bi mogel nastopiti, a to je samo preložitev," je napovedal favorit za zmago na dirki po Švici, na kateri se bodo kolesarji merili od 11. do 18. junija.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 16:43 12.junij 2023.

    Kavč strokovnjaki ta glavni tukaj kot ponavadi! Model, a si kdaj dirkal tri tedne vsak dan po 150-200 km!? Še do štacune, ko greš peš si ves adijo!

  • Avatar pantani
    pantani 13:43 12.junij 2023.

    Naduvani remco ne more iz svoje kože, zakaj pa potem lahko dirka na Dirki po Švici?!!! Za moje pojme se je pokakal pa čisto nič drugega!!!

  • norigolobizem 12:16 12.junij 2023.

    usralo se je v hlače..evenpoel