Šport > Košarka
40644 ogledov

Pri Jumbo-Vismi potrdili ekipo za Tour, Rogliču niso izpolnili želje

Primož Roglič Jonas Vingegaard Wout van Aert Profimedia
Na seznamu osmerice kolesarjev ni Slovencev.

"Po končanem Giru sem imel tudi glede Toura sicer neko željo in pomisleke o tem, da bi bilo mogoče 'fino' nastopiti," je pred dnevi v Ljubljani dejal Primož Roglič, a pri njegovem moštvu Jumbo-Visma takšnega mnenja niso delili. Zasavec bo po Giru in prireditvah, ki so bile povezane z njegovo zmago, tako nared šele za dirko po Vuelti, ki jo je že trikrat osvojil.

Medtem bodo njegovi moštveni kolegi še drugič poskusil priti do rumene majice na Touru, ki jo bo branil Jonas Vingegaard. V ta namen so pri nizozemski ekipi sestavili zelo močno ekipo, ki so jo danes tudi potrdili. Poleg Danca bodo nastopili še Wout van Aert, Dylan van Baarle, Sepp Kuss, Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Nathan Van Hooydonck in Wilco Kelderman.

"Lani smo presegli vsa pričakovanja s šestimi etapnimi zmagami, s pikčasto (za gorske cilje), zeleno (za najboljšega po točkah) in rumeno (za skupnega zmagovalca) majico. Tudi letos imamo visoke cilje," je ob predstavitvi moštva dejal športni direktor Merijn Zeeman, ki se je pred tednom dni udeležil Rogličevega sprejema v Ljubljani.

“Naš cilj je, da v Pariz prikolesarimo z rumeno majico. Imamo izjemno močno zasedbo, ki jo bo kot kapetan vodil Jonas Vingegaard, zaupamo svojim načrtom. Zmaga na Giru je že uresničen cilj, naši kolesarji pa so pripravljeni, da z zmago na Touru pridejo do 'dvojčka'," je še dodal Zeeman.

Vingegaardu je pred letom sicer do odločilne prednosti pomagal prav Roglič, ki je v 11. etapi izmenično z Dancem napadal Tadeja Pogačarja, slednji pa je nato popustil med vzponom na Col du Granon.

Jonas Vingegaard | Avtor: Epa Epa

Za Nizozemce sicer v tem letu kolesari tudi Jan Tratnik, ki pa je po hudi poškodbi tik pred Girom šele začel s treningi.

Če so slovenski ljubitelji kolesarstva med Girom stiskali pesti za ekipo Jumbo-Visme, bo tokrat precej drugače. Za edinega pravega konkurenta Vingegaardu, ki je dominiral na dirki po Dofineji, namreč velja dvakratni zmagovalec Toura (2020,2021) Pogačar (UAE Team Emirates). Ta je imel zaradi poškodbe zapestja sicer precej okrnjene priprave na Tour, formo pa je iskal z nastopoma na slovenskem državnem prvenstvu, kjer je slavil v vožnji na čas in cestni preizkušnji.

Pogi je imel dan po DP sicer na sporedu zadnji pregled zapestja, ki mu še povzroča nekaj težav.

Dirka po Franciji se bo tokrat začela 1. julija v Bilbau v Španiji, kjer se zaradi terena že v prvih etapah pričakuje boj favoritov, najpomembneje za njih pa bo, da ne pride do kakšnega nepričakovanega zaostanka.

   dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • dare326 16:07 26.junij 2023.

    Dobro, da ne bo Rogle na Touru, ker bo Pogi razsul Jonasa.

Sorodne novice