Šport > Kolesarstvo
5166 ogledov

Pogačar spregovoril o zapestju, to lahko njegove navijače pošteno skrbi

Tadej Pogačar Profimedia
Kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je državni prvak cestne preizkušnje v Radovljici. Po prepričljivi zmagi je spregovoril tudi o zapestju, ki si ga je poškodoval spomladi.

"Res fenomenalno. Zmeraj več ljudi je na državnih prvenstvih. Zmagati pred takšno množico v Radovljici je nekaj posebnega. Zelo vesel sem, da mi je končno uspelo," je po zmagi na cestni dirki na državnem prvenstvu v Radovljici dejal prvi kolesar sveta Tadej Pogačar. Državno prvenstvo je izkoristil kot pripravo na prihajajočo Dirko po Franciji, kjer bo eden glavnih favoritov za končno zmago. Seveda je bila sedma sila najbolj zvedava o tem, v kakšnem stanju je njegovo zapestje, katerega je zlomil ob padcu na dirki Liege–Bastogne–Liege. Pogačar pravi, da zapestje še ni stoodstotno in da ga pred Tourom čaka še zadnji pregled in slikanje.

Pogačar DP v kolesarstvu Šport Mezgec in Pogačar uprizorila šov, smetano pobral slednji

"Danes je bil zadnji test za noge pred Tourom. Forma je solidna, potem pa bomo videli, kako bo tam. Zapestje se še drži nekako skupaj, jutri imam še zadnji pregled pred Tourom in slikanje. Upam, da se celi lepo, sicer bo zelo težak julij," je opozoril 24-letnik in razkril, v čem je težava. "Zapestje ni popolnoma gibljivo, malo še boli pri kakšnih udarcih. Telo malenkost kompenzira, tako da ni 100-odstotno. Moram pa dejati, da je forma solidna ne glede na vse."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.