Šport > Kolesarstvo
857 ogledov

Pogi danes v boju za lovoriko, ki je še nima

Tadej Pogačar Profimedia
Danes v Radovljici še za državne naslove na cestnih dirkah.

Danes bodo v Radovljici in okolici na sporedu cestne dirke za naslove državnih prvakov v kolesarstvu. Glavna favorita med člani sta na razgibani preizkušnji Tadej Pogačar in Matej Mohorič, medtem ko je med ženskami pričakovati četveroboj med Urško Žigart, Eugenio Bujak, Špelo Kern in Urško Pintar.

Največ zanimanja je za moško preizkušnjo, ki se bo začela ob 14.30 in po ocenah organizatorjev končala nekaj po 18.30. Favorita sta predvsem Mohorič in Pogačar, naslov pa bo po uspešnem pobegu lani v Mariboru branil Kristijan Koren.

Ta je lani ugnal Matevža Govekarja in Luko Mezgeca. Mohorič lani ni nastopil, prav tako ne Pogačar. Slednji doslej v karieri še ni osvojil naslova državnega prvaka na cesti, tri naslove ima v kronometru. Zadnjega od treh je osvojil v četrtek na Pokljuki, ko je s časom 29:43 za več kot pet minut ugnal najbližjega tekmeca.

Člane čaka osem krogov in 156 km dolga trasa s skupno 2640 višinskimi metri. Krog je dolg 19,5 km in ima dva krajša vzpona. Prvega po 8,2 km do Zgornje Dobrave, drugega pa dober kilometer in pol pred ciljem. Ta vsebuje tudi odsek z maksimalnim naklonom 22 odstotkov.

Mlajši mladinci in starejše mladinke bodo odprli spored ob 8.30 in opravili tri kroge s skupno dolžino 58,5 km (990 višinskih metrov), starejše mladince in članice pa ob 10.30 čaka pet krogov ter 97,5 km (1650 m).

Med članicami se obeta zanimiva preizkušnja, dvojni naslov na letošnjih preizkušnjah državnega prvenstva pa lovi Urška Žigart. Pogačarjeva zaročenka je prepričljivo dobila četrtkov kronometer na Pokljuki, z zadnjimi izidi v svetovni seriji pa vse bolj stopa v ospredje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice