Šport > Kolesarstvo
1034 ogledov

Karte razkrili tudi v Pogačerjevem moštvu

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar na čelu izkušene ekipe UAE Emirates za dirko po Franciji.

Kolesarska ekipa UAE Emirates je potrdila ekipo za dirko po Franciji. Na tritedenski preizkušnji, ki se bo začela 1., končala pa 23. julija, bo zasedbo vodil slovenski as in dvakratni zmagovalec Toura Tadej Pogačar, so zapisali na spletni strani ekipe.

Poleg Pogačarja je v ekipi še mešanica hribolazcev in strokovnjakov za ravninske etape, ki bodo podpirali 24-letnika vse od začetka dirke v Bilbau in cilja v Parizu. Zasedbo sestavljajo še Poljak Rafal Majka, Danec Mikkel Bjerg, Avstrijec Felix Grossschartner, Španec Marc Soler, Italijan Matteo Trentin, Norvežan Vegard Stake Laengen in Britanec Adam Yates.

"Tour je eden največjih dogodkov v svetovnem športu in zelo smo veseli in navdušeni, da smo lahko del njega. Kot ekipa smo trdo delali na pripravah in vse je tam, kjer mora biti. Imamo zelo dobro skupino. Na dirki bo nekaj resnih tekmecev, a tako je vedno na največjih dirkah. Tja gremo z namenom, da pokažemo dobro predstavo in seveda s ciljem zmage," je za spletno stran UAE Emirates dejal Pogačar.

Svojo zasedbo za francosko preizkušnjo je danes predstavila tudi nizozemska Jumbo-Visma, v kateri ni Primoža Rogliča. 

V nedeljo je svojo ekipo predstavil Bahrain Victorious. V bahrajnski zasedbi bo dirkal tudi slovenski kolesar Matej Mohorič. Na 110. francoski pentlji bo od Slovencev tekmoval še Luka Mezgec (Jayco AlUla).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice