Šport > Kolesarstvo
15497 ogledov

Padla odločitev o Remcovem nastopu na Touru

Julian Alaphilippe Epa
Novi belgijski državni prvak v cestni vožnji ostal brez nastopa na Touru.

Remco Evenepoel je moral zaradi okužbe s koronavirusom predčasno skleniti nastope na dirki po Italiji, ob slovesu z Gira je sicer nosil rožnato majico. Belgijec, ki je ta konec tedna naslovu svetovnega prvaka dodal še belgijsko lovoriko v cestni vožnji, je kasneje nastopil na tragični dirki po Švici, kjer pa ni uspel izkoristiti zadnjega kronometra ter je zaostal za skupnim zmagovalcem Mattiasom Skjelmosejem (Trek–Segafredo) in Špancem Juanom Ayusom (UAE Team Emirates).

Zdaj so pri njegovem moštvu Soudal-QuickStep potrdili seznam za Tour de France, Evenepoel pa je ostal brez nastopa. Belgijec bo tako predvidoma nastopil na Vuelti, kjer se očitno obeta nov boj s Primožem Rogličem. Zasavec je svetovnega prvaka sicer letos ugnal že na dirki po Kataloniji, pred slabim mesecem pa je osvojil še italijansko pentljo.

V moštvu Soudal-QuickStepa sta najznamenitejši imeni na Touru tako Nizozemec Fabio Jakobsen, ki bo etapne zmage lovil v sprintih, in nekdanji svetovni prvak Francoz Julian Alaphilippe. Slednji se na slovito domačo dirko vrača po enoletnem premoru.

Tour de France se bo tokrat začel 1. julija v Bilbau na severu Španije.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice