''Povratek Stonerja ne bi imel smisla''

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirkač Yamahe bi bil zelo presenečen, če bi se Casey Stoner vrnil v elitni motociklistični razred, od katerega se je poslovil ob koncu sezone 2012.
Oglej si celoten članek

Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi ne dvomi v kvalitete nekdanjega rivala Caseyja Stonerja, vendar meni, da bi se Avstralec težko vrnil med dirkaško elito.

''Stoner je bil brez dvoma eden najboljših dirkačev v razredu motoGP v zadnjih letih. Osvajal je prvenstva, zmagoval na dirkah. Tako z Ducatijem kot s Hondo je bil vedno v igri za stopničke,'' se dvobojev z dvakratnim prvakom spominja ''The Doctor''.

Foto: Reuters casey stoner honda ''Mislim, da imamo že tako preveč hitrih dirkačev v letošnjem prvenstvu. Šalo na stran, seveda bi bilo lahko zanimivo, če bi se vrnil. Minilo je veliko časa, odkar je nazadnje dirkal. Njegov povratek ne bi imel smisla,'' je dodal Rossi.

Stoner se po treh letih premora vrača k motociklizmu, in sicer bo nastopil na vzdržljivostni dirki Suzuka 8 Hours, ki bo podala marsikateri odgovor o posledicah tekmovalnega premora nekoč enega najboljših dirkačev na svetu.

''Zame je Casey naravni talent. Verjetno še nikoli nisem videl večjega talenta. Če se bo vrnil, bo zagotovo spet zmagoval in se boril za naslove. Razumem njegovo odločitev, da se je upokojil, saj je dirkanje lahko zelo stresno,'' je povedal Jorge Lorenzo in dodal, da bi Avstralca sprejel z odprtimi rokami.

Konec marca so se pojavile govorice, da naj bi se Stoner vrnil v karavano motoGP, kjer bi za dve dirki zamenjal Danija Pedroso, ki je moral na operacijo. Hondini vodilni možje so dolgo tehtali pozitivne in negativne plati Stonerjeve vrnitve, na koncu pa so se odločili, da bo Španca zamenjal Takumi Tahahashi. ''Žal mi je, a ne bom nastopil na dirki v Ameriki. V čast bi mi bilo, če bi lahko dirkal namesto Danija Pedrose,'' je bil po ''košarici'' razočaran Stoner.

Vzdržljivostna dirka Suzuka 8 Hours bo na sporedu od 23. do 26. julija, poleg Stonerja pa se bosta preizkušnje udeležila še Pol Espargaro in Bradley Smith.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.