Šport > Moto športi
63 ogledov

''Povratek Stonerja ne bi imel smisla''

valentino rossi EPA
Dirkač Yamahe bi bil zelo presenečen, če bi se Casey Stoner vrnil v elitni motociklistični razred, od katerega se je poslovil ob koncu sezone 2012.

Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi ne dvomi v kvalitete nekdanjega rivala Caseyja Stonerja, vendar meni, da bi se Avstralec težko vrnil med dirkaško elito.

''Stoner je bil brez dvoma eden najboljših dirkačev v razredu motoGP v zadnjih letih. Osvajal je prvenstva, zmagoval na dirkah. Tako z Ducatijem kot s Hondo je bil vedno v igri za stopničke,'' se dvobojev z dvakratnim prvakom spominja ''The Doctor''.

casey stoner honda | Avtor: Reuters Reuters
''Mislim, da imamo že tako preveč hitrih dirkačev v letošnjem prvenstvu. Šalo na stran, seveda bi bilo lahko zanimivo, če bi se vrnil. Minilo je veliko časa, odkar je nazadnje dirkal. Njegov povratek ne bi imel smisla,'' je dodal Rossi.

Stoner se po treh letih premora vrača k motociklizmu, in sicer bo nastopil na vzdržljivostni dirki Suzuka 8 Hours, ki bo podala marsikateri odgovor o posledicah tekmovalnega premora nekoč enega najboljših dirkačev na svetu.

''Zame je Casey naravni talent. Verjetno še nikoli nisem videl večjega talenta. Če se bo vrnil, bo zagotovo spet zmagoval in se boril za naslove. Razumem njegovo odločitev, da se je upokojil, saj je dirkanje lahko zelo stresno,'' je povedal Jorge Lorenzo in dodal, da bi Avstralca sprejel z odprtimi rokami.

Konec marca so se pojavile govorice, da naj bi se Stoner vrnil v karavano motoGP, kjer bi za dve dirki zamenjal Danija Pedroso, ki je moral na operacijo. Hondini vodilni možje so dolgo tehtali pozitivne in negativne plati Stonerjeve vrnitve, na koncu pa so se odločili, da bo Španca zamenjal Takumi Tahahashi. ''Žal mi je, a ne bom nastopil na dirki v Ameriki. V čast bi mi bilo, če bi lahko dirkal namesto Danija Pedrose,'' je bil po ''košarici'' razočaran Stoner.

Vzdržljivostna dirka Suzuka 8 Hours bo na sporedu od 23. do 26. julija, poleg Stonerja pa se bosta preizkušnje udeležila še Pol Espargaro in Bradley Smith.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.