''Pozivam vas, da podprete Aleksandra''

Foto: EPA
Foto: EPA
Nizozemski funkcionar Michael van Praag na glasovanju za novega predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) ni imel nobenih možnosti proti Aleksandru Čeferinu.
Oglej si celoten članek

Aleksander Čeferin je na volilnem kongresu v Atenah prepričljivo premagal protikandidata Michela van Praaga in postal novi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa).

Nizozemec je dan pred volitvami opozarjal, da ne zmagujejo vedno favoriti, vendar se je izkazalo, da so bile napovedi in zmagi slovenskega funkcionarja povsem na mestu.

''Seveda ni lepo izgubiti, vendar se moram vsem zahvaliti za odprto in čisto kampanjo. Zelo lepo ste me sprejeli in cenim pogovore s prijaznimi kolegi. Mislim, da je bilo v Italiji, ko je Čeferin dejal, da nisva sovražnika. Točno tako. Oba imava enake cilje. Pogletje najina programa. Želiva si boljše Uefe,'' je po porazu povedal Van Praag.

''Danes je spregovorila demokracija. To spoštujem. Rad bi se zahvalil vsem državam, ki so me podpirale do konca, vendar jih pozivam, naj podprejo Aleksandra. Od njegova bo odvisno, če bo želel mojo pomoč, ki mu jo seveda ponujam,'' je dodal Nizozemec.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.