Šport > Nogomet
53 ogledov

''Pozivam vas, da podprete Aleksandra''

aleksander čeferin uefa glasovanje EPA
Nizozemski funkcionar Michael van Praag na glasovanju za novega predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) ni imel nobenih možnosti proti Aleksandru Čeferinu.

Aleksander Čeferin je na volilnem kongresu v Atenah prepričljivo premagal protikandidata Michela van Praaga in postal novi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa).

Nizozemec je dan pred volitvami opozarjal, da ne zmagujejo vedno favoriti, vendar se je izkazalo, da so bile napovedi in zmagi slovenskega funkcionarja povsem na mestu.

''Seveda ni lepo izgubiti, vendar se moram vsem zahvaliti za odprto in čisto kampanjo. Zelo lepo ste me sprejeli in cenim pogovore s prijaznimi kolegi. Mislim, da je bilo v Italiji, ko je Čeferin dejal, da nisva sovražnika. Točno tako. Oba imava enake cilje. Pogletje najina programa. Želiva si boljše Uefe,'' je po porazu povedal Van Praag.

''Danes je spregovorila demokracija. To spoštujem. Rad bi se zahvalil vsem državam, ki so me podpirale do konca, vendar jih pozivam, naj podprejo Aleksandra. Od njegova bo odvisno, če bo želel mojo pomoč, ki mu jo seveda ponujam,'' je dodal Nizozemec.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.