Pralija osumljen zaradi podkupnine

Foto: Ivo Cigalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cigalj/PIXSELL
Policisti so prijeli Nenada Pralijo, nekdanjega hrvaškega reprezentanta, nogometaša Hajduka in nekaterih tujih klubov ter športnega direktorja Splita, ki je osumljen dajanja podkupnine in zlorabe položaja v gospodarskem poslovanju.
Oglej si celoten članek

Hrvaško javnost je osupnilo prijetje Nenada Pralije (41), nekdanjega direktorja RNK Split in še prej nogometaša Hajduka ter hrvaškega reprezentanta. Pralija je končal v priporu zaradi suma o nameščanju tekem in podkupovanja sodnikov. Poleg njega je policija prijela še tajnika nogometne šole Splita Šira Barbarića in knjigovodkinjo Snježano Blažević.

USKOK – institucija na Hrvaškem, ki se ukvarja s preganjanjem korupcije in organiziranega kriminala – je Pralijo ter ostali omenjeni osebi že zaslišal zaradi "utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj dajanja podkupnine in zlorabe oblasti v gospodarskem poslovanju". Proti trojici osumljenih je bila podana kazenska prijava, so pojasnili pri USKOK-u.

V splitskem klubu pravijo, da o dogodkih niso uradno obveščeni z izjemo informacij iz medijev. "Glede na to, da gre za nekdanja delavca v klubu in enega zdajšnjega, bomo spremljali razvoj dogodkov in, če bo treba, ukrepali v skladu z zakonom," so zapisali v sporočilu za javnost manj znanega kluba v znamenitem dalmatinskem mestu. Pralija je, rahlo nepričakovano, z direktorskega mesta odstopil konec avgusta, pred derbijem s Hajdukom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.