Šport > Nogomet
25 ogledov

Pralija osumljen zaradi podkupnine

Nenad Pralija Ivo Cigalj/PIXSELL
Policisti so prijeli Nenada Pralijo, nekdanjega hrvaškega reprezentanta, nogometaša Hajduka in nekaterih tujih klubov ter športnega direktorja Splita, ki je osumljen dajanja podkupnine in zlorabe položaja v gospodarskem poslovanju.

Hrvaško javnost je osupnilo prijetje Nenada Pralije (41), nekdanjega direktorja RNK Split in še prej nogometaša Hajduka ter hrvaškega reprezentanta. Pralija je končal v priporu zaradi suma o nameščanju tekem in podkupovanja sodnikov. Poleg njega je policija prijela še tajnika nogometne šole Splita Šira Barbarića in knjigovodkinjo Snježano Blažević.

USKOK – institucija na Hrvaškem, ki se ukvarja s preganjanjem korupcije in organiziranega kriminala – je Pralijo ter ostali omenjeni osebi že zaslišal zaradi "utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj dajanja podkupnine in zlorabe oblasti v gospodarskem poslovanju". Proti trojici osumljenih je bila podana kazenska prijava, so pojasnili pri USKOK-u.

V splitskem klubu pravijo, da o dogodkih niso uradno obveščeni z izjemo informacij iz medijev. "Glede na to, da gre za nekdanja delavca v klubu in enega zdajšnjega, bomo spremljali razvoj dogodkov in, če bo treba, ukrepali v skladu z zakonom," so zapisali v sporočilu za javnost manj znanega kluba v znamenitem dalmatinskem mestu. Pralija je, rahlo nepričakovano, z direktorskega mesta odstopil konec avgusta, pred derbijem s Hajdukom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.