Šport > Nogomet
7 ogledov

Za "poštenost" zaračunala 30.000 €?

željko širić bivši sodnik Ivo Cagalj/PIXSELL
Hrvaška policija je aretirala podpredsednika Hrvaške nogometne zveze (HNS) in nekdanjega nogometnega sodnika Željka Širića ter predsednika sodniške komisije Stjepana Djedovića, ker sta osumljena jemanja podkupnin in prirejanja izidov v prvi hrvaški ligi.

Po pisanju medijev je policija Željka Širića ter predsednika sodniške komisije Stjepana Djedovića, ki sta bila v soboto zaslišana, aretirala v četrtek, osumljena pa sta prejemanja za okoli 30.000 evrov podkupnine - to sta sprejela iz rok policista pod krinko - ter zlorabe položaja v času, ko sta oba že prenehala aktivno soditi na tekmah in sta postala nogometna funkcionarja. Slobodna Dalmacija poroča, da sta omenjeni znesek zahtevala od Hajduka. Domnevno sta sicer zahtevala 100.000 evrov za "pošteno" sojenje na več tekmah minule sezone hrvaškega prvenstva, zaradi sprejema dela tega denarja pa so ju aretirali. Zagovornik Širića Krešimir Vilajtović je povedal, da se je njegov klient branil z molkom.

Policisti so natančno preiskali tudi njune nepremičnine in avtomobile. Zadeva je prišla na dan predvsem po zaslugi poštenosti vodstva Hajduka, predvsem predsednika Hrvoja Masleše.

Širić je po koncu sodniške kariere vstopil v sodniško komisijo, ki jo vodi Djedović. Oba bi sicer morala biti na današnji seji izvršnega odbora HNS. Mediji ugibajo, da je njuna aretacija rezultat protikorupcijske policijske akcije z imenom "Offside", v kateri so do zdaj zaradi podkupovanja, prejemanja podkupnin in prirejanja izidov pred sodišče pripeljali že 15 nogometašev in športnih funkcionarjev klubov Croatia Sesvete, Varteks in Međimurje.

Širić je dolgo veljal za enega najboljših hrvaških nogometnih sodnikov. Pogosto je delil pravico na derbijih Hajduk - Dinamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.