Šport > Nogomet
11 ogledov

Dinamo: "Sramotno in zlonamerno"

dinamo grb Saša Despot
V zagrebškem Dinamu so ostro zanikali kakršnekoli namige na morebitno dogovarjanje na tekmi Lige prvakov z Lyonom, ki so jo izgubili z 1:7. Sporočilo objavljamo v celoti. Uefa: "Nismo zaznali nobenih nepravilnosti!"

Tendenciozno, sramotno in zlonamerno je razglašati nedavno tekmo med Dinamom in Lyonom na Maksimirju za sumljivo ter tako omalovaževati uspeh Dinamovega nasprotnika Lyona samo zato, ker si ja zagotovil gol razliko, ki jo je potreboval za napredovanje v naslednjo fazo Lige prvakov, medtem ko je hkrati Lyonov neposredni tekmec Ajax izgubljal na domačem igrišču.
Dinamo je v sredo tekmo končal s sramotnim rezultatom, zaradi katerega so se v klubu že zgodile določene sankcije, in nikakor ne more biti zadovoljen z razpletom jesenske epizode v Ligi prvakov. Vseeno je Dinamo na tekmi povedel in se boril za čim boljši rezultat, tako visokega poraza pa v klubu nismo mogli pričakovati.

Zato Dinamo še enkrat strogo obsoja vse insinuacije v medijih, tako domačih kot tujih, o kakršnihkoli dogovarjanjih glede rezultata. Zmagala je veliko močnejša in številčno večja ekipa, ki je bila zaradi dobrih možnosti za napredovanje še kako motivirana, kar ji je naposled tudi uspelo.

Naprošamo vse predstavnike medijev in športne delavce, ki so se vključili v za ugled našega kluba, športa in nogometa dokaj ponižujočo razpravo, da jo prekinejo in odvrnejo kakršnekoli sume o rezultatu, ki je bil dosežen na igrišču z boljšo igro ene ekipe. Če se bodo insinuacije v medijih nadaljevale, bo Dinamo izkoristil vse pravne načine za zaščito svojih pravic.

Uefa: "Nismo zaznali nobenih nepravilnosti!"

Na namigovanja so se v sredo popolne odzvali tudi iz Evropske nogometne zveze (Uefa). Sporočili so, da niso zaznali nobenih odstopanj v povezavi s stavnimi vplačili na sredino tekmo, ki bi predstavljala podlago za začetek preiskave.

"Trenutno ta sistem (ki ga Uefa uporablja za iskanje preiskavo, op. a.) ni pokazal nobenih stavnih nepravilnosti glede včerajšnjih tekem ali njihovega izida, ki bi upravičeval kakršno koli preiskavo v tej smeri," sporočajo iz Uefe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.