Šport > Nogomet
12 ogledov

Adijo, Jurčić: Dinamova gol razlika -19

Krunoslav Jurčić na novinarski konferenci v Belgiji EPA
Oba Manchestra sta pomahala v slovo Ligi prvakov. Zagrebški Dinamo pa je z golrazliko -19 najslabše moštvo v zgodovini Lige prvakov.

Vodstvo hrvaškega nogometna kluba Dinamo Zagreb je po visokem porazu na domačem Maksimirju (1:7) proti francoskemu moštvu Olympique Lyon odpustilo trenerja Krunoslava Jurčića, so zapisali na spletni strani kluba. Za zdaj še ni znano, kdo bo njegov naslednik.

Takoj po porazu so se v modrem salonu domačega stadiona sestali člani izvršnega in upravnega odbora kluba ter se soglasno odločili za nezaupnico trenerju, je potrdil predsednik kluba Zdravko Mamić. "V imenu kluba se opravičujem vsem navijačem za to sramoto, ki smo si jo danes privoščili," je ob tem dejal Mamić.

Dinamo je na tekmi proti Lyonu doživel najhujši evropski poraz v zgodovini kluba ter enega najhujših v Ligi prvakov. Zagrebški klub se tako poslavlja od Evrope s šestimi porazi in razliko v golih -19 (3:22), kar pomeni, da je najslabši klub v 22-letni zgodovini Lige prvakov. Še nikoli namreč ni noben drug klub na šestih tekmah prejel toliko zadetkov. Prav tako je Dinamo dosegel neslaven rekord pri negativni golrazliki, ki ga je do zdaj imel Spartak (-17).

Ferguson: "Evropska liga je kazen"

"Seveda smo razočarani, ni variante, da bi občutili kaj drugega. Ampak treba se je spoprijeti z razočaranjem in klub ga je velikokrat uporabil kot motivacijo," je po porazu v Baslu in izpadu iz Lige prvakov dejal Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda: "Tekme nismo začeli dobro. Pričakovali smo, da jo bomo nadzorovali s posestjo žoge, ampak Švicarji so zadeli iz prve resne akcije. Če na gostovanju zaostajaš 0:1, moraš nekaj storiti, mi pa nismo izkoristili svojih priložnosti." United zdaj čaka Evropska liga in ritem četrtek–sobota: "Z Unitedom še nikoli nisem nastopal v Evropski ligi. Ne bo lahko zdržati njenega urnika, ampak to je očitno kazen, ker se nam ni uspelo uvrstiti naprej."

Manciniju žal za navijače in igralce

Trener Manchester Cityja Roberto Mancini se je že osredotočil na Evropsko ligo, ki si jo sinje modri želijo osvojiti. "Smo dobro moštvo, tako smo tudi igrali, žal mi je za naše navijače in igralce. Kot moštvo moramo napredovati, imeli pa smo težko skupino. Čestitke Napoliju, ki je zbral točko več od nas. Trenutno smo na vrhu Premier League, v kateri si želimo napredka glede na lani,“ je povedal Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.