Šport > Nogomet
11 ogledov

Gol Valbuene vreden 13 milijonov evrov!

Marseille Borussia Dortmund Liga prvakov Valbuena EPA
Marseille je v torek na epski tekmi zadnjega kola Lige prvakov premagal Borussio Dortmund, ki je vodila že z 2:0. Pri francoskem športnem časniku so izračunali, da je bil evrogol Mathieuja Valbuene za končnih 3:2, s katerim so se pristaniščniki uvrstili v osmino finala, vreden okrog 13 milijonov evrov! A to ni bila prva mojstrovina v karieri "monsieurja evrogola" ...

"Zelo je premeten s svojimi streli kot tudi pred samim golom. Zadnje čase je imel težko obdobje, saj je igral nekaj manj. Ta gol je za nas odločilen. Vesel sem zanj, pa tudi za ekipo," je po tekmi v Dortmundu žarel gostujoči trener Didier Deschamps, ki se mu je "prikazal" Mathieu Valbuena. Po slabem začetku sezone je bil Deschamps že tik pred odhodom iz Marseilla, zdaj pa je s fanti iz pristanišča nanizal nekaj nepozabnih zmag – poleg epske proti Borussii Dortmund tudi sladko na nedavnem derbiju proti Parisu Saint-Germainu (3:0).

Tokrat je za Deschampsa zasijal Valbuena, občasni francoski reprezentant, ki večno niha med izjemnim in povsem povprečnim. Eden "tistih" igralcev torej. V torek je bil izjemen, čeprav je v igro prišel šele v 73. minuti, saj je tri minute pred koncem tekme zabil izjemen zmagoviti gol, ki je po izračunih športnega časnika L'Equipe vreden vsaj dodatnih 13 milijonov evrov, ki jih bo z uvrstitvijo v osmino finala dobil aktualni francoski prvak. To pa ni prvič, da je Valbuena zabil evrogol – spodaj si poglejte nekaj lepotcev z desnice nogometaša, ki so ga dolgo povezovali z odhodom na Otok. Streli z roba kazenskega prostora so več kot očitno njegova specialiteta.

Na tekmi Lige prvakov proti Liverpoolu leta 2007:

V isti sezoni je zabil tudi neverjeten gol Caenu na tekmi francoske lige:

Proti Spartaku Moskvi v lanskoletni sezoni Lige prvakov:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.