Prandelli upa na eksplozijo Balotellija

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanski selektor Cesare Prandelli je po objavi širšega seznama igralcev za nastop na Euru 2012 izrazil upanje, da bi njegov eksplozivni napadalec Mario Balotelli lahko eksplodiral (v pozitivnem smislu) ravno na Poljskem in v Ukrajini. Predsednik italijanske nogometne zveze Giancarlo Abete je zatrdil, da Prandellija ne bi odstavili niti ob neuspehu.
Oglej si celoten članek

"Vsak trener pred začetkom tekmovanja misli, da lahko pride do konca in zmaga. Potem mogoče spoznaš, da si meril previsoko, ampak postavljanje nizkih ciljev ni del mojega karakterja. Ideja je zmagati," je na ponedeljkovi novinarski konferenci v Covercianu, bazi italijanske nogometne reprezentance blizu Firenc, razlagal selektor Cesare Prandelli.

Prvi mož reprezentance je po objavljenem širšem seznamu za Euro 2012, na katerem so se znašli tudi Udinesejev kapetan Anotnio Di Natale, Milanov napadalec Antonio Cassano in problematik Manchestra Cityja Mario Balotelli, izrazil upanje, da bi prav Balotelli ob ne povsem pripravljenem Cassanu lahko nosil breme v konici napada, ki jo je razredčila serija poškodb.

"Antonio (Cassano, op. a.) je zadnji mesec igral in je v redu, poln entuziazma. Pričakujem, da bo vse to še ohranil, začel je razumeti, kako rad ima to majico, in to sporočilo je temeljnega pomena. Ljubezen do modre majice mora biti pred vsako stvarjo. Raje imam takšnega igralca kot nekoga, ki je stoodstotno pripravljen in nima tega občutka," je o Cassanu povedal Prandelli.

Vpoklica tudi za dvojec iz Serie B

"Balotelli na koncu ni igral veliko, ampak zasluženo je osvojil naslov. Je talent, ki mu moramo pomagati do eksplozije in upamo, da bo lahko to storil med tem Eurom," je o svojem drugem, a veliko bolj nepredvidljivem napadalcu dodal Prandelli. Nekdanji trener Fiorentine je v reprezentanco vpoklical štiri nogometaše, ki še čakajo na svoj prvi nastop.

To so 19-letni vezist Marco Verratti (Pescara/Serie B), v Argentini rojeni Ezequiel Schelotto (Atalanta), Mattia Destro (Siena) in Emanuele Giaccherini (Juventus). Fabio Borini (Roma) in Alessandro Diamanti (Bologna) imata po en nastop za izbrano vrsto Italije. Poleg Verattija je Prandelli vpoklical še enega drugoligaša, branilca Angela Ogbonno (Torino). Končni seznam 23 igralcev za EP naj bi bil znan 29. maja.

Italijanska nogometna zveza je medtem sporočila, da bo Prandellija obdržala za selektorja ne glede na dosežek reprezentance na evropskem prvenstvu. "Prandelliju se ni treba dokazovati," je dejal predsednik zveze Giancarlo Abete, medtem ko sam strokovnjak o tem ni tako gotov. "Res je, da imam pogodbo z zvezo do leta 2014 in jo nameravam spoštovati. Toda vsak trener je odvisen od rezultatov, tako da bo marsikaj odvisno od prvenstva," je dejal Prandelli, ki je na selektorskem stolčku leta 2010 zamenjal Marcella Lippija.

Širši seznam italijanske reprezentance za Euro 2012:

Vratarji: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Salvatore Sirigu (Paris St Germain), Emiliano Viviano (Palermo);

Branilci: Ignazio Abate (AC Milan), Davide Astori (Cagliari), Federico Balzaretti (Palermo), Andrea Barzagli (Juventus), Salvatore Bocchetti (Rubin Kazan), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorigo Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Zenit Sankt Peterburg), Christian Maggio (Napoli), Angelo Ogbonna (Torino), Andrea Ranocchia (Inter);

Vezisti: Luca Cigarini (Atalanta), Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Diamanti (Bologna), Emanuele Giaccherini (Juventus), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St Germain), Antonio Nocerino (Milan), Andrea Pirlo (Juventus), Ezequiel Schelotto (Atalanta), Marco Verratti (Pescara);

Napadalci: Mario Balotelli (Manchester City), Fabio Borini (AS Roma), Antonio Cassano (Milan), Mattia Destro (Siena), Antonio Di Natale (Udinese), Sebastian Giovinco (Parma).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.