Prava sramota za tenis v režiji Kyrgiosa

Avstralski teniški igralec je poskrbel za novo zgražanje.
Oglej si celoten članek

Avstralski teniški igralec grških korenin Nick Kyrgios je znova zablestel v vsem sijaju. Kontraverzni igralec je na dvoboju proti Mihailu Zverevu ma Kitajskem spet pokazal svojo temno plat. Tekmecu je namerno prepuščal točke in besedno obračunaval z gledalci, ki se seveda niso sprijaznili z njegovim početjem.

Kyrgios je dvoboj izgubil s 3:6 in 1:6, njegovo početje pa je pospremila tudi jeza na socialnih omrežjih. "Odsodi konec, da grem lahko domov," je med drugim dejal glavnemu sodniku, sprl pa se je tudi z gledalcem, ki je od Avstralca zahteval, da se spoštljivo obnaša do teniške igre. "Bi rad igral? Ne? Potem pa sedi in zapri usta," mu je odvrnil Kyrgios.

"Čisti idiot," je le eden o komentarjev, ki so se po dvoboju pojavili na twitterju, precej ljudi pa je zahtevalo, da tenisača odstranijo s turnirjev ATP.

Kyrgios se je tudi lani zaradi svojega početja znašel na naslovnicah. V enem izmed dvobojev je zabrusil Stanu Wawrinki "Kokinakis je bil s tvojim dekletom" (Thanasi Kokkinakis je prav tako avstralski tenisač, dekle Wawrinke pa je hrvaška teniška igralka Donna Vekić; op. p.) in tako zmedel Švicarja, da je ta nato povsem popustil in izgubil obračun. ATP je Kyrgiosa kaznoval z 10.000 dolarji, v avstralski reprezentanci pa so se odločili, da nesramneža ne uvrstijo v ekipo za Davisov pokal.

''V tenisu nismo vajeni takšnih besed. Vem, da je v drugih športih to nekaj pogostega, morda celo običajnega. A ne v našem športu,'' je vso zadevo takrat pokomentiral veliki Roger Federer, Rafael Nadal pa na humanitarnem dvoboju ni želel zaigrati proti Avstralcu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.