Šport
55 ogledov

Prava sramota za tenis v režiji Kyrgiosa

Nick Kyrgios Profimedias
Avstralski teniški igralec je poskrbel za novo zgražanje.

Avstralski teniški igralec grških korenin Nick Kyrgios je znova zablestel v vsem sijaju. Kontraverzni igralec je na dvoboju proti Mihailu Zverevu ma Kitajskem spet pokazal svojo temno plat. Tekmecu je namerno prepuščal točke in besedno obračunaval z gledalci, ki se seveda niso sprijaznili z njegovim početjem.

Kyrgios je dvoboj izgubil s 3:6 in 1:6, njegovo početje pa je pospremila tudi jeza na socialnih omrežjih. "Odsodi konec, da grem lahko domov," je med drugim dejal glavnemu sodniku, sprl pa se je tudi z gledalcem, ki je od Avstralca zahteval, da se spoštljivo obnaša do teniške igre. "Bi rad igral? Ne? Potem pa sedi in zapri usta," mu je odvrnil Kyrgios.

"Čisti idiot," je le eden o komentarjev, ki so se po dvoboju pojavili na twitterju, precej ljudi pa je zahtevalo, da tenisača odstranijo s turnirjev ATP.

Kyrgios se je tudi lani zaradi svojega početja znašel na naslovnicah. V enem izmed dvobojev je zabrusil Stanu Wawrinki "Kokinakis je bil s tvojim dekletom" (Thanasi Kokkinakis je prav tako avstralski tenisač, dekle Wawrinke pa je hrvaška teniška igralka Donna Vekić; op. p.) in tako zmedel Švicarja, da je ta nato povsem popustil in izgubil obračun. ATP je Kyrgiosa kaznoval z 10.000 dolarji, v avstralski reprezentanci pa so se odločili, da nesramneža ne uvrstijo v ekipo za Davisov pokal.

''V tenisu nismo vajeni takšnih besed. Vem, da je v drugih športih to nekaj pogostega, morda celo običajnega. A ne v našem športu,'' je vso zadevo takrat pokomentiral veliki Roger Federer, Rafael Nadal pa na humanitarnem dvoboju ni želel zaigrati proti Avstralcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.