Šport
28 ogledov

Kyrgios sprejel telefonski klic

nick kyrgios Youtube
Avstralski tenisač Nick Kyrgios se je znašel v središču pozornosti, ko se je pred začetkom obračuna mešanih dvojic na OP Avstralije javil na svoj mobilni telefon.

Dvajsetletni Nick Kyrgios si je privoščil novo potezo, s katero je še utrdil svoj ugled ''teniškega Maria Balotellija''. Poredni deček, ki zaradi neprimernih izjav o Donni Vekić, dekletu Stana Wawrinke, še vedno prestaja pogojno kazen, je na OP Avstralije zaigral v konkurenci mešanih dvojic skupaj s svojim dekletom Aljo Tomljanović

Avstralec je pred začetkom dvoboja sprejel telefonski klic svojega prijatelja. O dogodku, ki naj bi bil v nasprotju s pravili, je po porazu proti hrvaško-indijski navezi Ivan Dodig/Sania Mirza spregovoril na tiskovni konferenci.

''Klical me je prijatelj,'' je priznal Kyrgios. ''Recimo, niti ne,'' je na vprašanje, ali je bilo pomembno, odvrnil 20-letnik.

Pravila velevajo, da tenisači med igro ne smejo uporabljati elektronskih naprav, razen če za to pridobijo dovoljenje nadzornika obračuna. Kljub temu jo bo Kyrgios odnesel brez kazni, saj se je domnevna kršitev zgodila pred uradnim začetkom. ''Ko je Nick prišel na igrišče, se je oglasil na telefon in nato prekinil. Zgodilo se je pred dvobojem, zato ne bo nobenih nadaljnjih ukrepov,'' so sporočili organizatorji.

Kyrgios je po izpadu v konkurenci mešanih dvojic uradno potrdil zvezo s Tomljanovićevo, o kateri se je šušljalo več tednov. ''Dobro je bilo. Veliko trenirava skupaj. Vem, katere so njene močne točke in kaj rada počne na igrišču. Bilo je lahko. Škoda, da sva igrala s prvim nosilcema, proti komerkoli drugemu bi imela možnosti za zmago. Mislim, da sodiva med boljše pare, a imela sva težka nasprotnika,'' je pojasnil Kyrgios.

Avstralec pa je nase opozoril že v soboto, ko je moral v konkurenci posameznikov priznati premoč Tomašu Berdychu. Med obračunom se je zapletel v burno razpravo z glavnim sodnikom, ki ni ukrepal zaradi (pre)glasnega vrveža na tribuni. Kyrgios je kasneje dejal, da svojih dejanj ne obžaluje. 

''Men je vseeno. Če izgubim ali zmagam, če se tako vedem ali ne, ljudje bodo gledali. Roger Federer in njemu podobni tega ne počnejo, a še nikoli jih nisem videl igrati ob glasbi s tribune. Zdi se mi, da na mojih dvobojih občinstvo postane bolj divje. Občutek imajo, da je vse skupaj bolj svobodno in lahko počnejo, kar želijo,'' je povedal bodoči zvezdnik svetovnega tenisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.