Šport
105 ogledov

''Ne vem, če je bilo tega treba''

novak đoković EPA
Novak Đoković se je odzval na besede Nicka Kyrgiosa, ki ga je po dvoboju prvega kroga OP Francije povlekel v polemiko, v katero se je zapletel z glavnim sodnikom Carlosom Ramosom.

Drugi grand slam letošnje sezone za OP Francije se je komaj dobro začel, nekaterim udeležencem pa že popuščajo živci.

Že v samem uvodu se je v središču pozornosti spet znašel zloglasni Nick Kyrgios, ki se je na obračunu z Marcom Cecchinatom zapletel v prepir z glavnim delivcem pravice. 

Avstralec se ni strinjal z oceno sodnika, ki mu je zaradi neprimernega vpitja na pobiralca žog izrekel opozorilo. 

Kyrgios mu je očital, da je popolnoma pristranski, po dvoboju pa je na tiskovni konferenci vmešal še prvega igralca sveta Novaka Đokovića. Poročali smo, kako je najboljši tenisač sveta prejšnji teden v Rimu odrinil roko glavnega sodnika, vendar za to ni bil kaznovan. ''Če bi to naredil jaz, bi nastal popoln cirkus,'' je dejal Kyrgios.

Đoković, ki si je že priigral uvrstitev v drugi krog, se na tiskovni konferenci ni mogel izogniti vprašanju o vročekrvnemu 21-letniku, ki si je že pridobil status enega najbolj jezikavih tenisačev na Touru.

''Sem videl. Kaj lahko rečem? Njegova izbira, če želi govoriti o tem. Ne vem, kaj točno je naredil. Ne vem, za kakšno gesto je šlo in zakaj je dobil opozorilo. Morda ni šlo le za brisačo, ampak se je kaj zgodilo že prej. Ne bom se spuščal v to. To je popolnoma njegova izbira. Kar se tiče mojega imena, ne vem, če je bilo to potrebno, toda moram spoštovati njegovo odločitev,'' je dejal prvi igralec sveta.

nick kyrgios | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.