Pravico 'knapom' bo delil Čeferin

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Naslednjo soboto, 10. novembra, bo na sporedu zasavski (rudarski) derbi med trboveljskim Rudarjem in Zagorjem. Kot vedno ga bo, ne glede na nivo tekmovanja, odsodil izkušen sodnik ...
Oglej si celoten članek

V soboto ob 14. uri bo na stadionu Rudar v Trbovljah na sporedu zasavski derbi med domačim Rudarjem in sosednjim Zagorjem. Tekma spada v tekmovanje 3. SNL - zahod in bo gotovo na tribune prvega s streho pokritega stadiona v nekdanji Jugoslaviji privabila lepo število gledalcev.

Ker je obračun med kluboma, ki v preteklosti pogosto nista bila v dobrih odnosih, "tekma visokega tveganja" tudi za organe pregona in sodniško organizacijo, bodo za red na tribunah in ob njih skrbele posebne policijske enote; na igrišču pa bo pravico delil "evropski" sodnik Darko Čeferin.

Obe ekipi sta z generalko za najbolj težko pričakovano tekmo v Zasavju opravili slabo. Zagorjani so doma izgubili z Ankaranom (1:2) in tako ostajajo tri točke za vodilnimi Primorci, a imajo tekmo manj; Trboveljčani pa so klonili v Goriških Brdih (2:0) in so v seriji slabih rezultatov.

Rudar je v zadnjih dveh letih precej spremenil svojo ekipo, moštvo v zeleno-črnih barvah pa vodi znano nogometno ime - Tone Hrovatič - poznan predvsem kot menedžer številnih slovenskih nogometašev. Zagorjani imajo jedro ekipe, ki je skupaj že nekaj let in je sestavljeno iz domačih igralcev; za Zagorje v rdeče-belih dresih nastopajo skoraj izključno fantje iz zasavskih "revirjev" in so posledično taktično in mentalno dobro pripravljeni in uigrani. Na drugi strani pa bo tokrat v prid Trboveljčanom morda dejstvo, da je igralna površina na stadionu Rudar iz "umetne" trave ene izmed zadnjih generacij, ki so jo domači seveda bolj vajeni, čeprav tudi gostom ni povsem tuja.

11. krog 3. SNL - zahod:
Brda : Rudar Trbovlje 2:0 (2:0)
Demirović (17), Blaško (42)

Zagorje : AH Mas Tech 1:2 (1:0)
Prašnikar (42); Šestić (72), Ostojič (77)

Izola : Tabor Sežana 1:1 (0:0)
Lizalović (86); Kosmač (80/11m)

Tolmin : Adria 2:2 (1:0)
Sokanović Da. (26), Sokanović De. (64); Jerkič (88,90)
RK: Rutar (68/Tolmin); Devetak (78/Tabor)

Calcit Kamnik : Ivančna Gorica 2:4 (2:3)
Klebčar (19), Bokal (45); Ružič (22/ag), Vuković (29), Đajić (30/11m, 82)

Bilje : Zarica 2:3 (0:3)
Žniderčič (75), Kožuh (77); Peternel (13, 25), Nazić (44)

Jadran Dekani je bil prost.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.