Pravilnih 96 % sodniških odločitev

Foto: Žurnal24 Sojenje na južnoafriškem SP je boljše kot na prejšnjih prvenstvih, ugotavljajo p
Sodniki so imeli na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki kar 96 odstotkov pravilnih odločitev, piše v raziskavi, ki jo je naročila Mednarodna nogometna zveza (Fifa).
Oglej si celoten članek

V študiji so vključene sodniške odločitve ob zadetkih, prostih in kazenskih strelih ter prekrških. Vse podatke za raziskavo so vrhunski nogometni sodniki zbrali s pomočjo video posnetkov vseh tekem. "Nismo presenečeni nad rezultati, saj je povsem jasno, da je sojenje na letošnjem SP bistveno boljše od prejšnjih prvenstev. Dolgoletno delo s sodniki se je izplačalo," je dejal šef sodniške komisije Jose Garcia-Aranda.

Slednji je še dodal, da so bile med tistimi štirimi odstotki nepravilnih odločitev tudi takšne, ki so neposredno vplivale na rezultat. Najbolj znani napaki sta nepriznan zadetek Angleža Franka Lamparda in gol iz prepovedanega položaja Argentinca Carlosa Teveza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.