Šport
30 ogledov

Pravilnih 96 % sodniških odločitev

Sojenje na južnoafriškem SP je boljše kot na prejšnjih prvenstvih, ugotavljajo p Žurnal24 main
Sodniki so imeli na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki kar 96 odstotkov pravilnih odločitev, piše v raziskavi, ki jo je naročila Mednarodna nogometna zveza (Fifa).

V študiji so vključene sodniške odločitve ob zadetkih, prostih in kazenskih strelih ter prekrških. Vse podatke za raziskavo so vrhunski nogometni sodniki zbrali s pomočjo video posnetkov vseh tekem. "Nismo presenečeni nad rezultati, saj je povsem jasno, da je sojenje na letošnjem SP bistveno boljše od prejšnjih prvenstev. Dolgoletno delo s sodniki se je izplačalo," je dejal šef sodniške komisije Jose Garcia-Aranda.

Slednji je še dodal, da so bile med tistimi štirimi odstotki nepravilnih odločitev tudi takšne, ki so neposredno vplivale na rezultat. Najbolj znani napaki sta nepriznan zadetek Angleža Franka Lamparda in gol iz prepovedanega položaja Argentinca Carlosa Teveza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.