Pravljica: Schmitt še 17-ič na novoletno turnejo

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški skakalni veteran Martin Schmitt si je v zadnjem hipu zagotovil nastop na novoletni turneji. Z zmago na današnji preizkušnji celinskega pokala v Engelbergu si je namreč priskakal tudi uvrstitev v nemško ekipo, ki bo začela turnejo štirih skakalnic v Oberstdorfu.
Oglej si celoten članek

Za Martina Schmitta bo nastop na turneji že 17. v karieri, zmage v Engelbergu - najboljši slovenski udeleženec te tekme je bil Cene Prevc z osmim mestom - pa se je veselil skorajda bolj, kot se je nekoč največjih uspehov v svetovnem pokalu. Nenazadnje je na to, da je stopil na vrh zmagovalnih stopničk, čakal dolgih pet let.

"Ta zmaga mi veliko pomeni. Že v poskusni seriji se je videlo, da bo danes šlo in da sem pravi. Končno sem skočil tako kot na treningih," se je veselil 34-letni skakalec. V njegov prid gre sicer tudi kvota nemške ekipe, saj imajo na prvih dveh tekmah Nemci kot domačini pravico do 12 skakalcev.

Od tega, kako uspešen bo Schmitt v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu, pa je odvisno, ali ga bo trener Werner Schuster uvrstil tudi v drugi del turneje v Avstriji, kjer bo imela Nemčija le še šest predstavnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.