Šport
32 ogledov

Pravljica: Schmitt še 17-ič na novoletno turnejo

Schmitt Garmisch Partenkirchen novoletna turneja EPA
Nemški skakalni veteran Martin Schmitt si je v zadnjem hipu zagotovil nastop na novoletni turneji. Z zmago na današnji preizkušnji celinskega pokala v Engelbergu si je namreč priskakal tudi uvrstitev v nemško ekipo, ki bo začela turnejo štirih skakalnic v Oberstdorfu.

Za Martina Schmitta bo nastop na turneji že 17. v karieri, zmage v Engelbergu - najboljši slovenski udeleženec te tekme je bil Cene Prevc z osmim mestom - pa se je veselil skorajda bolj, kot se je nekoč največjih uspehov v svetovnem pokalu. Nenazadnje je na to, da je stopil na vrh zmagovalnih stopničk, čakal dolgih pet let.

"Ta zmaga mi veliko pomeni. Že v poskusni seriji se je videlo, da bo danes šlo in da sem pravi. Končno sem skočil tako kot na treningih," se je veselil 34-letni skakalec. V njegov prid gre sicer tudi kvota nemške ekipe, saj imajo na prvih dveh tekmah Nemci kot domačini pravico do 12 skakalcev.

Od tega, kako uspešen bo Schmitt v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu, pa je odvisno, ali ga bo trener Werner Schuster uvrstil tudi v drugi del turneje v Avstriji, kjer bo imela Nemčija le še šest predstavnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.