Pred Portugalsko Slovencem skalp Madžarov

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na sobotni prijateljski tekmi v Balatonfüredu premagala Madžarsko (29:26). Tekma v mestecu ob Blatnem jezeru je bila generalka pred bližnjima kvalifikacijskima tekmama s Portugalsko za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Španiji.
Oglej si celoten članek

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so v turističnem mestecu ob Blatnem jezeru na kolena spravili Madžare, za njih pa je bila današnja tekma tudi generalka pred bližnjima kvalifikacijskima tekmama s Portugalci za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Španiji. Prvi slovensko-portugalski dvoboj bo 9. junija v Ljubljani, povratni pa 16. junija v Guimaraesu.

Selektor Denič zaradi klubskih obveznosti pri francoskem Montpellierju oziroma danskemu Bjerringbro-Silkeborgu ni mogel računati na Dragana Gajiča, Primoža Prošta in Miho Žvižeja, a tudi madžarski selektor Lajos Moscai je ostal brez nekaterih pomembnih igralcev (Barna Putics, Tamas Mocsai, Roland Mikler, ...).

V prvem polčasu sta bila tako igra kot izid dokaj enakovredna in izenačena, v končnici pa so si Slovenci priigrali dva zadetka prednosti (12:10). V drugi polovici tekme so imeli slovenski rokometaši ves čas manjšo prednost, po 45. minuti pa so si priigrali odločilno razliko.

V 50. minuti je bilo 24:20, pet minut pred koncem pa 27:23. V končnici Madžarom, ki so bili za slovensko izbrano vrsto usodni v dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem leta 2011, ni uspelo resneje ogroziti zmage gostov.

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Gašper Marguč s šestimi in Jure Dolenec s štirimi goli, pri poražencih pa je Gabor Csaszar dosegel pet zadetkov.

Prijateljska tekma:

Madžarska : Slovenija 26:29 (10:12)
Csaszar 5, Gulyas in Katzirz 3; Marguč 6, Dolenec 4, Mačkovšek 3, Skube, Špiler, Sušin, L. Žvižej in Zorman 2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.