Šport
21 ogledov

Pred Portugalsko Slovencem skalp Madžarov

denič slovenija rokomet rokometna reprezentanca EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na sobotni prijateljski tekmi v Balatonfüredu premagala Madžarsko (29:26). Tekma v mestecu ob Blatnem jezeru je bila generalka pred bližnjima kvalifikacijskima tekmama s Portugalsko za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Španiji.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so v turističnem mestecu ob Blatnem jezeru na kolena spravili Madžare, za njih pa je bila današnja tekma tudi generalka pred bližnjima kvalifikacijskima tekmama s Portugalci za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Španiji. Prvi slovensko-portugalski dvoboj bo 9. junija v Ljubljani, povratni pa 16. junija v Guimaraesu.

Selektor Denič zaradi klubskih obveznosti pri francoskem Montpellierju oziroma danskemu Bjerringbro-Silkeborgu ni mogel računati na Dragana Gajiča, Primoža Prošta in Miho Žvižeja, a tudi madžarski selektor Lajos Moscai je ostal brez nekaterih pomembnih igralcev (Barna Putics, Tamas Mocsai, Roland Mikler, ...).

V prvem polčasu sta bila tako igra kot izid dokaj enakovredna in izenačena, v končnici pa so si Slovenci priigrali dva zadetka prednosti (12:10). V drugi polovici tekme so imeli slovenski rokometaši ves čas manjšo prednost, po 45. minuti pa so si priigrali odločilno razliko.

V 50. minuti je bilo 24:20, pet minut pred koncem pa 27:23. V končnici Madžarom, ki so bili za slovensko izbrano vrsto usodni v dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem leta 2011, ni uspelo resneje ogroziti zmage gostov.

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Gašper Marguč s šestimi in Jure Dolenec s štirimi goli, pri poražencih pa je Gabor Csaszar dosegel pet zadetkov.

Prijateljska tekma:

Madžarska : Slovenija 26:29 (10:12)
Csaszar 5, Gulyas in Katzirz 3; Marguč 6, Dolenec 4, Mačkovšek 3, Skube, Špiler, Sušin, L. Žvižej in Zorman 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.