Pred prvim gorskim ciljem: "Bomo videli, v kakšnem stanju so konkurenti ..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Četrta etapa francoske pentlje bo krajša kot tretja, a bolj zahtevna. Na svoj račun bodo prišli dobri hribolazci.
Oglej si celoten članek

Start četrte etape je v Sisteronu, končala se bo na Orcières-Merlettu. Kolesarji bodo prevozili 160 kilometrov in predvidoma prišli v cilj, ki se nahaja na 1.825 metrih nadmorske višine, okrog 17.30.

Pričakovati je tudi boj za rumeno majico, v katerega utegneta poseči Primož Roglič (Jumbo-Visma) in Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). Trenutno je v rumeno oblečen Francoz Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-step).

Vse po planu Rogličev povzetek etape: "Malo daljši prost dan"

V etapi bo pet kategoriziranih vzponov. Zadnji vzpon na Orcières-Merlette sicer ni najtežji, spada v prvo kategorijo po zahtevnosti, a bo s 7,1 kilometri ter povprečnim naklonom 6,7 odstotka že ponudil odgovore na vprašanje, kdo je prvi teden letošnjega Toura dočakal najbolje pripravljen.

"Prvi vikend smo preživeli dobro. Danes bo seveda vse drugače, saj imamo prvi gorski cilj. To je dobra priložnost da vidimo, v kakšnem stanju so noge in v kakšnem stanju so konkurenti," je pred etapo dejal športni direktor Jumbo-Visme Grischa Niermann.

Tako Pogačar kot Roglič za vodilnim Alaphilippom v skupnem seštevku dirke zaostajata za 17 sekund.

Hude posledice Najboljši hribolazec trčil v avtomobil svojega moštva

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.