Predrzna mojstrovina fenomenalnega 19-letnika

Foto: Epa Mbappe in selektor Didier Deschamps.
Francoski zvezdnik je poskrbel za eno najlepših potez nogometnega SP v Rusiji.
Oglej si celoten članek

Francoska reprezentanca je v polfinalu svetovnega prvenstva premagala Belgijo (1:0) in se tretjič v zgodovini uvrstila v finale mundiala. Po tekmi je bolj kot zmagoviti zadetek Samuela Umtitija odmevala fantastična predstava 19-letnega Kyliana Mbappeja.

Polfinale Francozom velika priložnost za popravni izpit

Mladi napadalec Paris Saint-Germaina, ki je zanj odštel vrtoglavih 145 milijonov evrov, je vse od prvega sodniškega piska povzročal preglavice belgijskim nogometašem in s smešenjem Marouaneja Fellainija večkrat pokazal, zakaj velja za bodočega dobitnika zlate žoge.

Francija je na tekmi povedla v 51. minuti z golom Umtitija, pet minut kasneje pa je za potezo srečanja poskrbel Mbappe, ki je sprejel žogo od Blaiseja Matuidija in jo nato s fenomenalno podajo s peto poslal do Olivierja Girouda, čigar strel proti vratom Thibauta Courtisa je v zadnjem hipu blokiral eden od belgijskih branilcev.

Poigravanje francoskega napadalca bo zagotovo pristalo v ožjem izboru za najlepšo potezo letošnjega svetovnega prvenstva. Čeprav Giroud ni dosegel zadetka, je Mbappejeva podaja močno odmevala na svetovnem spletu. 

SP 2018 Belgija po porazu žalostna, a ponosna

Po še eni vrhunski predstavi 19-letnega Francoza so nekateri še bolj prepričani, da bo šel po stopinjah svojega velikega vzornika Cristiana Ronalda in postal serijski osvajalec najprestižnejših individualnih lovorik.

Toda Mbappe je z mislimi čisto drugje. 

"Popolnoma vseeno mi je za to. Hočem svetovno prvenstvo. Rad bi spal s pokalom. Leta 1998 se še nisem rodil, zato nisem bil priča francoskemu slavju. V finalu bom dal vse od sebe. Umrli bomo na igrišču, da dosežemo svoj cilj," je povedal nogometni zvezdnik.

Francija se bo v finalu (nedelja ob 17.00) pomerila z zmagovalko obračuna med Anglijo in Hrvaško.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.