Predsednik MOK-a zasluži 225 tisoč evrov

Foto: EPA
Foto: EPA
Fiksno izplačilo predsedniku Moka Thomasu Bachu na leto znaša 225.000 evrov.
Oglej si celoten članek

V skladu z novo doktrino za večjo preglednost delovanja svetovne olimpijske družine je Mednarodni olimpijski komite razkril podrobnosti o stroških poslovanja in izplačil vodilnim v krovni olimpijski organizaciji. 

Predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja in ostali funkcionarji, člani izvršnega in drugih odborov za svoje delovanje v okviru organizacije ne prejemajo plač, temveč so upravičeni do nadomestila za različne stroške, ki jih imajo z izvrševanjem olimpijske funkcije in zadanih nalog.

Predsednik Thomas Bach bo tako prejemal fiksni znesek, ki znaša 225.000 evrov, člani izvršnega odbora pa bodo upravičeni do največ 900 ameriških dolarjev (832 evrov) nadomestila za opravljanje dejavnosti, preostali člani Mok pa bodo upravičeni do dnevnega nadomestila v višini 450 dolarjev (416 evrov). Hkrati bodo tako člani izvršnega odbora kot tudi redni člani Moka upravičeni še do nadomestila v višini 7000 dolarjev na leto (6472 evrov) za administrativno podporo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.