Šport
48 ogledov

Predsednik MOK-a zasluži 225 tisoč evrov

Bach predsednik IOC MOK Mednarodni olimpijski komite Soči EPA
Fiksno izplačilo predsedniku Moka Thomasu Bachu na leto znaša 225.000 evrov.

V skladu z novo doktrino za večjo preglednost delovanja svetovne olimpijske družine je Mednarodni olimpijski komite razkril podrobnosti o stroških poslovanja in izplačil vodilnim v krovni olimpijski organizaciji. 

Predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja in ostali funkcionarji, člani izvršnega in drugih odborov za svoje delovanje v okviru organizacije ne prejemajo plač, temveč so upravičeni do nadomestila za različne stroške, ki jih imajo z izvrševanjem olimpijske funkcije in zadanih nalog.

Predsednik Thomas Bach bo tako prejemal fiksni znesek, ki znaša 225.000 evrov, člani izvršnega odbora pa bodo upravičeni do največ 900 ameriških dolarjev (832 evrov) nadomestila za opravljanje dejavnosti, preostali člani Mok pa bodo upravičeni do dnevnega nadomestila v višini 450 dolarjev (416 evrov). Hkrati bodo tako člani izvršnega odbora kot tudi redni člani Moka upravičeni še do nadomestila v višini 7000 dolarjev na leto (6472 evrov) za administrativno podporo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.