Predsednik Wade vsem športnikom obljublja trenutek slave

Foto: EPA
Foto: EPA
Število športnikov, ki so prijeli svoja odličja naknadno zaradi dopingiranih tekmecev, se vsako leto povečuje. "Čisti" atleti pa so bili oropani priložnosti, da bi svoje odličje praznovali na velikem odru, to jim sedaj obljublja predsednik Wade Sir Craig Reedie.
Oglej si celoten članek

Eden najlepših trenutkov športnikov je tedaj,  ko po zmagi lahko stopijo na oder za zmagovalce in jim gledalci ploskajo ter zazveni njihova himna (v primeru zmage, seveda). Športniki, ki pa dobijo odličje izročeno naknadno, ker je kak drug atlet uporabljal nedovoljene substance, pa tega trenutka nikoli niso morali uživati.

Zato se je predsednik Mednarodne protidopinške organizacije Wada Sir Craig Reedie odločil, da bo nastopil čas za te atlete na naslednjih Olimpijskih igrah v Riu prihodnje leto. "Poskrbeli bomo za to, da bodo odličja ponovno predana v temu primernem okolju," je obljubil Reedie, ki deluje tudi kot podpredsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Podrobnosti proslave za športnike, ki so ali bodo naknadno prijeli odličje, Reedie še ni razkril. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.